Life

Cea mai populară rasă de pisici. Aceste animale sunt deosebit de afectuoase și iubitoare

Care este cea mai cunoscută rasă de feline de pe pământ. Ele sunt considerate foarte drăgăstoase și atente cu stăpânii lor.
03.03.2024 | 21:23
Cea mai populara rasa de pisici Aceste animale sunt deosebit de afectuoase si iubitoare
Care este cea mai cunoscută rasă de feline de pe pământ. Ele sunt considerate foarte drăgăstoase și atente cu stăpânii lor. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cea mai populară rasă de pisici. Aceste animale sunt deosebit de afectuoase și iubitoare. Au un aspect izbitor și foarte drăguț, fiind caracterizate cu ochi de un albastru safir, blană albă sau crem cu pete mai închise la culoare și lăbuțe albe ca zăpada.

Care este cea mai cunoscută rasă de feline de pe pământ. Ele sunt considerate foarte drăgăstoase și atente cu stăpânii lor

Care este cea mai cunoscută rasă de feline de pe pământ. Ele sunt considerate foarte drăgăstoase și atente cu stăpânii lor. De asemenea, le place să stea în preajma oamenilor și stau mereu printre picioarele lor.

ADVERTISEMENT

În plus, sunt gentile, afectuoase și vor mereu să fie băgate în seamă. Sunt foarte maleabile și nu sunt zgomotoase. Dacă nu ți-ai dat seama despre cine este vorba, ei bine, află că aceasta este pisica Birmaneză.

Această felină mai este cunoscută și drept pisica sacră de Burma. Specialiștii spun că nu există o înregistrare clară a originii sale, însă se știe că o pereche a fost dusă în Franța în jurul anului 1919. De la ea s-a format rasa în lumea occidentală.

ADVERTISEMENT

Câțiva ani mai târziu, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, animalul aproape că a dispărut de pe pământ. Ulterior, pentru a se reconstrui rasa au fost încrucișate masiv cu rase cu părul lung (în principal Persane), dar și cu linii de Siameze.

La începutul anilor 1950 începeau să apară din nou pui de pisică Birmaneză pură. Rasa reconstruită a fost recunoscută în Marea Britanie în anul 1965. În momentul de față, este cea mai cunoscută rasă din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Care este legenda pisicii Birmaneze

În jurul pisicii Birmaneze sunt ”țesute” mai multe legende, însă cea mai răspândită a avut loc în urmă cu câteva secole, într-un templu sacru dedicat venerării lui Tsun-Kyan-Kse, Zeița de Aur cu ochii albastru safir.

Ea este cea care veghează asupra călătoriei sufletelor. Potrivit animax.ro, legenda spune că în acel templu trăiau 100 de pisici albe pur, cu blană lungă și mătăsoasă și cu ochi căprui strălucitori. Se spune că în momentul în care călugării mureau sufletele lor intrau în corpul felinelor.

ADVERTISEMENT

În felul acesta reușeau să trăiască mai departe pe pământ. Cu toate acestea unii călugări nu aveau nevoie de această transmutație permanentă pentru că sufletele lor erau atât de pure încât puteau să-și continue existența astrală libere.

Starețul mănăstirii, Mun-Ha, era un preot deosebit care a fost declarat sfânt încă din timpul vieții. Se ruga zeiței Tsun-Kyan-Kse în fiecare seară împreună cu pisica sa Sinh până într-o zi când templul a fost atacat și a fost rănit grav.

Acela a fost momentul în care toată lumea credea că sufletul lui Mun-Ha va fi transferat în trupul pisicii, doar că s-a petrecut o schimbare uimitoare. Înfățișarea felinei din rasa Birmaneză a devenit complet diferită.

Blana pisicii a devenit de culoare aurie, precum culoarea statuii zeiței Tsun-Kyan-Kse. Urechile, fața, coada și picioarele au început să fie o nuanță întunecată care corespunde culorii pământului unde se odihnea trupul fizic al călugărului Mun-Ha.

Ochii au devenit albaștri, precum safirele ce o împodobeau pe zeiță. Cel mai impresionant lucru în toată această transformare a fost faptul că lăbuțele au rămas albe pure, precum puritatea sufletului lui Mun-Ha. A doua zi toate pisicile din templu aveau aceeași culoare ca Sinh.

ADVERTISEMENT