Life

Cea mai simplă metodă de a scăpa grădina de buruieni. Produsul costă câțiva lei și se găsește în toate magazinele

Cum să scapi grădina de buruieni. Iată cea mai simplă metodă: un produs foarte ieftin și pe care îl găsești în orice magazin.
10.05.2023 | 21:10
Cea mai simpla metoda de a scapa gradina de buruieni Produsul costa cativa lei si se gaseste in toate magazinele
Cum dăunează buruienile grădinii. Sursa foto: Retete Usoare
ADVERTISEMENT

Grădina este unul dintre locurile care au nevoie de o îngrijire repetată și atent făcută. Eliminarea buruienilor este foarte importantă, deoarece așa vor putea crește legumele, fructele sau florile. De asemenea, se evită un aspect neplăcut și viețuitoarele care i-ar putea speria pe gospodari.

Produsul ieftin care te scapă de buruienile din grădini

Foarte mulți români iau buruienile din grădină cu mâna sau preferă să scape de ele săpând. Însă, puțini știu că în magazine există un produs care nu necesită intervenția omului, foarte ieftin, și care poate acționa cu precizie în distrugerea plantelor care distrug grădina.

ADVERTISEMENT

Buruienile apar în grădină în sezonul cald. La început de primăvară deja se pot observa primele dintre ele, iar neluate în seamă, pot crește și chiar forma tufișuri. Printr-o situație similară a trecut și o influenceriță renumită în domeniul curățeniei, Sophie Hinchliffe.

Sophie Hinchliffe voia să-și pregătească grădina pentru vară și s-a gândit că un erbicid i-ar fi foarte util. Pe un grup de facebook, cei care o urmăresc i-au venit în ajutor cu o mulțime de sfaturi. Unii i-au sugerat o serie de metode naturale.

ADVERTISEMENT

”Puneți doar sare între ele (buruieni, n.r) sau apă fierbinte, ambele funcționează.” Alte persoane au spus același lucru, semn că trucul este unul care dă rezultate. ”Toarnă sare peste buruieni pentru a ucide”. ”Sare și apă clocotită”, a spus un al treilea utilizator de Facebook, relatează Mirror.

Drept urmare, este vorba despre sare, un produs care, iată, este de folos nu doar în bucătărie, ci și în grădinărit. În magazine se găsește la prețuri ce încep de la 3 sau 4 lei. De altfel, unii admiratori ai influenceriței au sugerat oțetul alb ca soluție pentru îndepărtarea buruienilor.

ADVERTISEMENT

Sarea și oțetul, erbicide pentru buruieni

Cum aplici sarea și oțetul pe buruieni? Într-un recipient cu pulverizator pui apă combinată cu unul dintre ingredientele menționate și începi să stropești acolo unde consideri că este nevoie prin grădină și unde îți dorești să rasară doar legume și fructe.

Unii specialiști în grădinărit sugerează achiziționarea unui arzător special pentru buruieni sau dezinfectarea solului în mod regulat, ca să se evite aplicarea erbicidelor. Curățarea terenului se face foarte bine printr-un proces numit solarizare.

ADVERTISEMENT

Solarizarea se face cu ajutorul unei folii polietilene, transparente, care se așază pe un sol umed, pe timp de soare. Solul umed atrage mai mult razele soarelui, decâ cel uscat. Soarele va dezinfecta solul pe o adâncime de 30 de centimetri.

ADVERTISEMENT
Tags: