Îți spunem care sunt motivele pentru care este indicat ca uneori să presari sare în ghiveciul cu flori sau în grădina casei tale.
Dacă ești pasionat de grădinărit și îți place să ai flori frumoase, cu siguranță vei mulțumi la finalul articolului pentru următoarele sfaturi.
Cei care sunt pasionați de plante știu că la un moment dat frunzele acestora încep să veștejească, iar tulpinile nu se dezvoltă cum trebuie.
Sunt principalele semne de îmbolnăvire ale florilor tale! Da, chiar și plantele au nevoie de un ”medic” atunci când sunt bolnăvioare, iar cea mai la îndemână soluție pentru a salva moartea florilor tale preferate este sarea.
Trebuie să faci este să dizolvi aproximativ 200 de grame de sare în doi litri de apă. După aceea, folosește un pulverizator pentru a readuce la viață plantele bolnave.
Frunzele acestora vor începe să se îngălbenească și va rămâne apoi doar planta sănătoasă. Sarea e de mare ajutor nu doar atunci când observi că tulpinile sau frunzele nu mai au acel verde sănătos.
Există plante care pot fi ajutate să se dezvolte cum trebuie cu ajutorul apei sărate. Un astfel de caz este sfecla roșie. Mulți grădinari știu că sfecla se dezvoltă ceva mai greu și nu e neapărat dulce după ce crește.
În acest caz, amestecă 30 de grame de sare într-un litru de apă și stropește sfecla cu acest preparat. Este bine să faci asta în momentul exact în care apar primele frunze de sfeclă.
Soluția se pune între rândurile de sfeclă din grădină. Există o serie de alte trucuri de mare ajutor în chestiuni legate de grădinărit.
De pildă, dacă vrei să scapi plantele complet de dăunători precum puricii și căpușele, presară boabe de muștar la baza plantei. Insectele vor fi alungate în timp rapid.
Tot sarea este indicată, de pildă, și dacă vrei să eviți putrezirea cepei din ogradă. Ceapa putrezește de multe ori din cauza unei muște denumite napomyza gymnastoma. Pentru a evita să ți se strice ceapa, amestecă jumătate de kilogram de sare într-o găleată mare prevăzută cu stropitoare și stropește din abundență parcela cu ceapă.
Sperăm că aceste sfaturi v-au fost de folos. Tu ce alte soluții folosești în grădinărit pentru a te asigura că plantele se dezvoltă cum trebuie?