Life

Cea mai simplă și delicioasă rețetă de pască fără aluat. Cum faci rapid desertul preferat al românilor de Paște

Rețetă de pască fără aluat. Iată cum poți să faci rapid cea mai gustoasă pască pentru Paște. Invitații vor fi cu siguranță încântați
14.04.2023 | 11:00
Cea mai simpla si delicioasa reteta de pasca fara aluat Cum faci rapid desertul preferat al romanilor de Paste
Rețetă pască fără aluat. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Rețeta de pască fără aluat este un succes garantat! Mai sunt câteva zile până când credincioșii vor striga la unison “Hristos a Înviat!”. De pe masa de Paște nu pot lipsi bucatele tradiționale. Dacă ești în căutarea unei rețete de pască fără aluat, cremoasă și delicioasă, FANATIK îți spune cum o poți face în timp record.

Ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de pască fără aluat

Pasca este cu siguranță desertul preferat al românilor de Sărbătorile Pascale. Dacă vrei să faci o pască mai specială, fără aluat, cu siguranță invitații vor fi impresionați. Mulți dintre noi suntem încântați mai mult de umplutura gustoasă și dulce când vine vorba de pască. Așadar, dacă va numărați printre persoanele care evită aluatul, aceasta este varianta perfectă. Rețeta de pască fără aluat este ușor de făcut, nu necesită prea multe ingrediente. Dar cel mai important: este un adevărat deliciu.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie de:

-600 de grame de brânză de vaci
-5 ouă
– 250 de grame de brânză mascarpone
– 200 de grame de zahăr
– 50 de grame de stafide sau fructe confiate
– un praf de sare
– o lingură de griș
– un vârf de linguriță de praf de copt
– vanilie, după gust
– coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare pentru rețeta de pască fără aluat

Rețeta de pască fără aluat este foarte ușor de realizat. Primul pas este să preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Apoi putem trece la amestecul ingredientelor.
Într-un bol se pune brânza de vaci, crema de mascarpone, zahărul, stafidele sau fructele confiate, sarea și se amestecă cu grijă pânâ când se topește zahărul.

ADVERTISEMENT

Apoi se adaugă ouăle întregi, coaja de lămâie, grișul și praful de copt. După ce ați încorporat ușor toate ingredientele, se lasă întreg amestecul să se odihnească preț de 10 minute.

Mic truc: dacă folosiți stafide, lăsați-le la înmuiat în apă călduță, în care adăugați câteva picături de esență de rom.

ADVERTISEMENT

Cum coacem pasca fără aluat

După ce am lăsat compoziția la odihnit, ne ocupăm de recipientul în care vom coace pasca. Avem nevoie de o tavă rotundă, pe care o tapetăm cu hârtie de copt.

Turnăm compoziția noastră de brânză în forma de copt, și o dăm la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute. Temperatura ar trebui să fie setată la 160-170 de grade, iar tava să fie poziționată la mijloc, la cuptoarele electrice.

ADVERTISEMENT

Căldura să fie setată atât pentru partea de jos, cât și pentru partea de sus a cuptorului, astfel încât coacerea să fie uniformă.
După coacere, pasca se lasă să se odihnească preț de 10 minute în tava în care se află. Apoi se scoate cu grijă din forma de copt și se lasă la răcit. În cazul în care s-a lipit hârtia de copt, se îndepărtează cu grijă.

Dacă vreți ca invitații să vă laude aptitudinile culinare, dar și creativitatea, pasca se poate orna cu fructe. În plus, fructele acrișoare vor amplifica gustul de brânză dulce și aromată.

Puteți opta pentru fructe de pădure sau fructe exotice. Se poate face un sos delicios dintr-un mix de fructe de pădure congelate, peste care se presară 2-3 pliculețe de zahăr vanilat. Se lasă la foc mic 15 minute, apoi se dă la răcit. După ce s-a răcit, se pune sosul peste pasca fără aluat.

Simplu ca bună ziua, nu-i așa? Ar trebui să îi dați o șansă și să încercați rețeta de pască fără aluat. FANATIK vă dorește Poftă bună!

ADVERTISEMENT