Life

Cea mai simplă și rapidă rețetă de tocăniță. E gata într-o jumătate de oră

Cea mai ușoară și rapidă rețetă de tocăniță. Preparatul culinar se gătește în aproximativ jumătate de oră. Ingrediente necesare.
15.09.2023 | 16:40
Cea mai simpla si rapida reteta de tocanita E gata intro jumatate de ora
Cea mai ușoară și rapidă rețetă de tocăniță. Preparatul culinar se gătește în aproximativ jumătate de oră. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cea mai simplă și rapidă rețetă de tocăniță. E gata într-o jumătate de oră, eforturile sunt minime și gustul este desăvârșit cu totul. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt produsele de care ai nevoie pentru acest fel de mâncare.

Cea mai ușoară și rapidă rețetă de tocăniță. Preparatul culinar se gătește în aproximativ jumătate de oră

Cea mai ușoară și rapidă rețetă de tocăniță provine din bucătăria spaniolă și se numește huevos a la riojana. Preparatul culinar este originar din zona rurală La Rioja, nordul Spaniei, și se gătește în aproximativ jumătate de oră.

ADVERTISEMENT

Mai exact, acest fel de mâncare savuros și gustos nu este doar practic, ci și perfect atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziție și vrei să pregătești o masă bună pentru persoanele noastre dragi sau pentru musafiri.

Totodată, e un preparat consistent pentru că are în compoziția sa 200 de grame de cârnaţi picanţi, 100 ml de suc de roșii, 4 cartofi şi 2 ouă. De asemenea, tocănița mai trebuie să conțină 150 de grame de mazăre, 30 ml de ulei de floarea soarelui și un praf de sare.

ADVERTISEMENT

Cum se face cea mai simplă tocăniță

Cea mai simplă tocăniță se realizează extrem de simplu și rapid. Primul pas este curățarea cartofilor de coajă și spălarea într-un jet de apă rece. Ulterior, se taie în cubulețe și se condimentează cu sare, în funcție de gustul fiecăruia.

Al doilea pas este rumenirea cartofilor, proces care se realizează într-o tigaie în care s-a pus la încins ulei de floarea soarelui. Se adaugă sucul de roșii și se amestecă bine. Al treilea pas este adăugarea cârnaților picanți.

ADVERTISEMENT

Aceștia trebuie să fie feliați, în timp ce mazărea trebuie să fie fiartă în prealabil. Se adaugă și ea și apoi se bagă tigaia la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 200 de grade Celsius, pentru o perioadă de 10-15 minute.

Când tocănița este aproape gata se sparg ouăle deasupra. Preparatul culinar se mai lasă la cuptor încă 5 minute, până când se rumenește frumos. Acest fel de mâncare are un exterior crocant, în timp ce interiorul este moale datorită cartofilor.

ADVERTISEMENT

În plus, tocănița se poate ”decora” cu pătrunjel sau mărar tocat. Se servește caldă cu ardei iuți sau cu castraveți murați. Rețeta este una simplă, care merită încercată măcar o dată pentru că are un gust savuros și delicios.

ADVERTISEMENT
Tags: