Life

Cea mai bună tocăniță tradițională cu carne de porc. Un ingredient secret îi dă un gust deosebit

Cum să prepari cea mai bună tocăniță tradițională cu carne de porc. Maeștrii în arta culinară folosesc un ingredient ce oferă un gust deosebit.
16.02.2023 | 11:36
Cea mai buna tocanita traditionala cu carne de porc Un ingredient secret ii da un gust deosebit
Rețetă de tocăniță de porc. Sursa foto: Idei de rețete
ADVERTISEMENT

Tocănița de porc este una dintre bucatele tradiționale pe care orice român o adoră. Gustul ei unic te poate abate de la orice dietă, mai ales atunci când știi că a fost gătită ca la carte. Bucătarii iscusiți folosesc pentru o aromă deosebită un ingredient secret.

Rețetă gustoasă de tocăniță de porc. Ingredientul secret al bucătarilor pentru o aromă unică

Iată o rețetă de tocăniță de porc ideală pentru o cină, cu toată familia la masă. Cu toții vor mai dori câte o porție, iar laudele vor fi de partea ta. Este nevoie de ceva timp pentru această mâncare, dar finalul va fi unul pe plac. În ceea ce privește lista de ingrediente este cam mare, însă accesibile oricărei gospodine.

ADVERTISEMENT

Ca să prepari cea mai bună tocăniță de porc ai nevoie de: 500 grame de carne de porc, tăiată în cubulețe, 2 căței de usturoi, pe care trebuie să-i zdrobești, o ceapă tăiată, 2 morcovi tăiați cubulețe, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de făină, una de boia de ardei, una de sare, una de o lingură cu piper negru, plus o cană de apă.

Totul va căpăta o aromă delicioasă dacă vei folosi și 2 linguri de vin roșu, 2 linguri de smântână, pătrunjel verde tocat și, pe lângă acestea, cimbru, la fel tocat. Acesta este, de fapt, ingredientul secret al maeștrilor în arta culinară care transformă tocănița de porc într-o ”operă gastronomică”.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare al tocăniței de porc

Înainte de toate, trebuie să puneți o tigaie mai încăpătoare pe foc. O lăsați puțin să se încălzească, după care turnați uleiul. Și acesta se lasă la încins, iar când începe să facă bule, se pune carnea de porc. Se mestecă preț de un minut, după care turnați apa.

După cinci, zece minute, se adaugă încă o lingură de ulei, apoi usturoiul, ceapa, cartofii și morcovii. Deasupra se așază un capac, ce va ajuta la formarea aburilor. Se ține așa în jur de 10 minute, după care se amestecă, iar se mai lasă la făcut 10 minute, acest proces repetându-se pe parcursul a 30 de minute.

ADVERTISEMENT

Odată ce va trece jumătate de oră, se presară făina, boia de ardei, sarea, piperul și se completează cu cele două linguri de vin și cimbru. Se mai lasă la foc pentru încă 30 de minute, dar amestecând din când, în când, astfel încât nimic să nu ardă.

După acest timp, nu vă mai rămâne decât să adăugați smântână și să mai lăsați la fiert vreme de cinci minute. Se poate verifica înainte de servire dacă este sărată și piperată. Dacă veți considera necesar, puteți adăuga și alte ingrediente.

ADVERTISEMENT

Îndată ce au expirat și cele cinci minute înseamnă că ați ajuns la final. Tocana se așază în farfurii mai adânci și se servește caldă. Puteți completa și cu garnitură, de exemplu, orez sau cartofi. Dacă doriți să mai mâncați din această tocăniță și în altă zi, trebuie să o introduceți în frigider. Poftă bună!

ADVERTISEMENT