În rândurile de mai jos găsești trei rețete simple de tocăniță, perfecte pentru masa de toamnă. Cei dragi se vor bucura de acest fel de mâncare, preparat ca la mama acasă.
Tocănița este unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare în România. Se prepară ușor și este delicioasă datorită combinațiilor de ingrediente care se folosesc.
Există numeroase variante de tocăniță pe care le poți prepara acasă rapid, cu ingrediente la îndemâna oricui. Cele trei rețete prezentate în rândurile de mai jos sunt potrivite pentru toate gusturile!
Tocănița de pui este una dintre cele mai apreciate deoarece carnea se îmbină perfect cu aromele delicioase de legume și condimente.
Este foarte ușor de preparat și nu îți va lua mai mult de o oră. Ingredientele menționate mai jos sunt pentru 4 porții.
Ingrediente:
Într-un bol se amestecă usturoiul zdrobit și o lingură de ulei, după care se adaugă coriandrul tocat, chimenul, piperul, sarea și foile de dafin. Se amestecă energic până când compoziția devine o pastă omogenă.
Într-o cratiță se încinge uleiul rămas, apoi se rumenește ceapa tocată mărunt. Atunci când capătă o culoare brun-aurie, în cratiță se adaugă și bucățile de pui, care se lasă la călit timp de 5-6 minute.
Se toarnă apoi iaurtul și bulionul și se lasă să fiarbă timp de 25 de minute, la foc mic. Se adaugă sare și piper după gust, frunzele de busuioc tăiate mărunt și ardeii iuți curățați de semințe, apoi se mai lasă pe foc încă 5 minute.
Pentru tocănița de vită nu ai nevoie de foarte mult timp de petrecut în bucătărie. Cu doar câteva ingrediente poți găti o cină delicioasă, din 4 porții, pentru cei dragi.
Ingrediente:
Carnea se taie în bucățele mici, iar morcovii se curăță și se taie rondele. Tijele de țelină se taie bucăți de 1/2 cm.
Se încing 4 linguri de ulei, după care se adaugă carnea. Se prăjește timp de 2-3 minute, apoi se adaugă morcovii și țelina.
Se adaugă sare și piper după gust, după care se toarnă vinul. Se lasă la foc mic, timp de 45 de minute. Se adaugă verdeața tocată, iar tocănița este gata pentru a fi servită.
Dacă ții post sau preferi să mănânci fără carne, atunci poți prepara tocănița de legume. Este delicioasă și sățioasă, iar cei dragi cu siguranță vor fi încântați.
Ingrediente pentru 3 porții:
Se spală legumele, apoi se curăță și se taie felii sau cubulețe. Roșiile se lasă întregi, dar le poți decoji înainte, opărindu-le puțin în apă fiartă.
Uleiul se încinge într-o cratiță, apoi se pun legumele și usturoiul pisat, în afară de roșii. Se amestecă bine, apoi se adaugă sare și piper. Se toarnă sucul de roșii, după care se fierbe la foc mic până când se înmoaie toate legumele.
Roșiile se adaugă la final și se oprește focul. Tocănița se lasă la cuptor timp de 30 de minute.