Life

Ceaiul cu efecte fantastice pentru digestie. Te scapă de greață, balonare și disconfort

Care este ceaiul care are beneficii importante în digestie. Specialiștii spun că elimină greața, balonarea și disconfortul.
01.02.2024 | 17:25
Ceaiul cu efecte fantastice pentru digestie Te scapa de greata balonare si disconfort
Care este ceaiul care are beneficii importante în digestie. Specialiștii spun că elimină greața, balonarea și disconfortul. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ceaiul cu efecte fantastice pentru digestie. Te scapă de greață, balonare și disconfort. Foarte puțină lume știe că acesta se dovedește un adjuvant în tratarea diverselor boli, susțin foarte mulți experți din lumea întreagă.

Care este ceaiul care are beneficii importante în digestie. Specialiștii spun că elimină greața, balonarea și disconfortul

Care este ceaiul care are beneficii importante în digestie. Specialiștii spun că elimină greața, balonarea și disconfortul pentru că are proprietăți antiseptice, antivirale, antifungice, antibacteriene și antiinflamatorii.

ADVERTISEMENT

Are un gust răcoritor și delicios și se pregătește extrem de ușor, la fel ca orice altă băutură caldă. Acesta este făcut din ghimbir, plantă care oferă un suport uriaș în ameliorarea indigestiilor din organismul uman.

De asemenea, specialiștii spun că licoarea se poate folosi cu mare încredere în timpul răcelilor și în sezonul virozelor. Ghimbirul este cunoscut pentru faptul că stimulează secreția de enzime digestive și accelerează tranzitul intestinal.

ADVERTISEMENT

În plus, consumul de ceai din această plantă poate ajuta la reducerea senzației de greață, balonare și disconfort abdominal. Totodată, este benefic în reducerea grețurilor și a răului de mișcare asociate călătoriilor sau sarcinii.

Ce alte proprietăți mai are ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, ceea ce înseamnă că este de mare ajutor în combaterea stresului oxidativ. Mai mult decât atât, ceaiul de ghimbir reduce inflamația din organism dacă este consumat în mod regulat.

ADVERTISEMENT

Planta poate contribui inclusiv la menținerea sănătății generale și la prevenirea bolilor cronice. Băutura are un rol foarte important în arderea grăsimilor, ajutând la accelerarea metabolismului. Așadar, poate fi utilă în eforturile de gestionare a greutății.

Specialiștii mai spun că îmbunătățește circulația sângelui, contribuind în felul acesta la menținerea sănătății cardiovasculare și la reducerea riscului de boli de inimă. În aceeași notă, ceaiul de ghimbir susține sistemul imunitar.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți experți transmit că planta este cunoscută pentru proprietățile sale imunomodulatoare, ajutând la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea infecțiilor. Băutura mai ajută și la reducerea senzației de vărsături în caz de indigestie sau intoxicație alimentară.

ADVERTISEMENT