News

CEC vrea un milion de euro pe un ”teren al morții”, în cazul Ana Oros. Legătură cu fostul primar Cristian Poteraș

Unul dintre terenurile din zona în care Ana Oros a fost ucisă de câini, în apropiere de Lacul Morii, va fi scos la licitație. Proprietar - un apropiat al fostului primar Poteraș.
08.02.2023 | 11:33
CEC vrea un milion de euro pe un teren al mortii in cazul Ana Oros Legatura cu fostul primar Cristian Poteras
Terenul scos la licitație este în apropierea locului unde a fost găsită Ana Oros, femeia ucisă de câini / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Ana Oros Facebook, executari.com
ADVERTISEMENT

Ana Oros, o femeie de 42 de ani și-a pierdut viața într-un mod brutal, ucisă de câini, pe un teren din sectorul 6. După ce autoritățile și-au aruncat reciproc vina, o explicație pentru tragedia care s-a produs în anul 2023, într-o capitală europeană, nu a putut fi oferită.

Inițial, terenul fusese scos la licitație cu preț dublu

Un posibil indiciu reiese, însă, din documentele unei licitații care urmează să aibă loc miercuri, 8 februarie, la sediul unei societăți profesionale de executori judecătorești.

ADVERTISEMENT

Terenul scos la vânzare este situat pe strada Drumul la Roșu, nr 48-60, chiar în imediata apropiere a zonei în care Ana Oros a fost atacată de câini. Parcela respectivă are 15.000 mp și se află în planul doi de la drum.

Licitația pleacă de la 5.102.565,50 lei (peste 1.000.000 de euro) adică 50% din valoarea stabilită, în condițiile în care la primele ședințe de vânzare nu s-a prezentat nimeni. Executarea silită se face la solicitarea CEC Bank și este îndreptată împotriva celor doi proprietari debitori: Roland și Elena Simina.

ADVERTISEMENT

Proprietarul terenului, legături cu familia Poteraș

Roland Simina este considerat un apropiat al familiei fostului primar al sectorului 6, Cristian Poteraș, de care îl leagă și o afacere destul de controversată. Acesta a fost asociat cu ex-soția lui Poteraș, Aureliana, în societatea All Plan Construction, până în 2010, atunci când aceasta a ieșit din societate.

Titlul executoriu este reprezentat de un bilet la ordin emis de societatea All Plan Construction, avalizat de Simina Roland, în sumă de 16,5 milioane lei. Acesta era scadent la plată în martie 2016, dar a fost refuzat la plată din lipsă total disponibil.

ADVERTISEMENT

În toamna anului 2016, două instanțe au încuviințat executarea silită ”prin toate mijloacele prevăzute de lege” a debitorului, după care în mai 2019, terenul de pe Lacul Morii a fost evaluat în vederea vânzării.

Practic, de aproape trei ani, terenul respectiv nu mai prezintă interes pentru proprietarii lui din acte.

ADVERTISEMENT

”Blocul lui Poteraș”, ridicat din banii de la CEC?

Nu este clar cum a cheltuit proprietarul terenului 16 milioane lei, însă se presupune că aceștia au fost investiți în proiecte imobiliare, conform obiectului de activitate a societății. Unul dintre acestea este reprezentat de o construcție-gigant, cu 14 etaje ridicată pe Bulevardul Timișoara, despre care Rise Project a dezvăluit că este cunoscut în zonă drept „blocul lui Poteraș”, deși acesta nu apare în acte.

Tot Cristian Poteraș a fost omul care, în 2007, a semnat intrarea în posesie a terenurilor care au aparținut Institutului Pasteur, chiar în zona în care a murit Ana Oroș. Printre ele, și cel care acum este scos la licitație.

Potrivit unei anchete Europa Liberă, terenurile respective au fost cedate unor persoane care cumpăraseră drepturi litigioase și care aveau deja de partea lor o decizie judecătorească în acest sens.

Cristian Poteraș, condamnat pentru retrocedarea terenului pe care a murit Ana Oros

Institutul Pasteur ceruse, la rândul său, retrocedarea terenurilor din jurul Lacului Morii, însă acestea fuseseră deja puse în posesie, așa că Poteraș a oferit în compensare un alt teren de 19 hectare, în Prelungirea Ghencea.

Privatizarea și retrocedările de la Institutul Pasteur au fost parte dintr-o anchetă DNA, care i-a avut în prim plan pe Cristian Poteraș și Sorin Paul Stănescu. În 2015, fostul edil a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de la Institutul Pasteur și a fost eliberat în anul 2020.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”