Sport

Ceferin, anunț important din partea UEFA. Ce șanse sunt ca Ronaldo și Messi să mai joace în Champions League

Aleksander Ceferin a oferit un amplu interviu în presa din Slovenia și a vorbit inclusiv despre posibilitatea ca echipele din afara Europei să joace în Champions League.
19.09.2023 | 10:20
Ceferin anunt important din partea UEFA Ce sanse sunt ca Ronaldo si Messi sa mai joace in Champions League
Aleksander Ceferin nu vrea ca UEFA să primească echipe din afara Europei în Champions League. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Investițiile majore care se fac în ultima perioadă în fotbalul din SUA și, mai ales, în Arabia Saudită au deschis discuții pentru o reformă din temelii și în Liga Campionilor.

Ce șanse sunt ca Ronaldo și Messi să mai joace în Champions League. Ceferin nu vrea echipe din afara Europei în competiția organizată de UEFA

Presa internațională a lansat în ultimele săptămâni ipoteza că Liga Campionilor ar putea primi și echipe din afara Europei. S-a vorbit de includerea formațiilor de top din Arabia Saudită, sau chiar SUA.

ADVERTISEMENT

Cei care au vehiculat acest plan au insistat și pe cel mai important plus pe care l-ar putea genera. Cristiano Ronaldo, cu Al NasCefsr, și Leo Messi, cu Inter Miami, ar putea juca din nou în Champions League. Ceea ce ar asigura, desigur, sume uriașe pentru UEFA, prin noile posibilități de marketing.

Totuși, o asemenea variantă, oricât de atractivă ar părea pentru unii microbiști, nu este pe placul lui Aleksander Ceferin. Președintele UEFA a transmis că nu a luat în calcul extinderea Champions League în afara granițelor Europei.

ADVERTISEMENT

Aleksander Ceferin: “Liga Campionilor se va juca în Europa, iar echipele din țările membre UEFA vor participa”

“Dacă am primit oferte sau invitații din Arabia Saudită? Se menționează dorința Arabiei Saudite de a găzdui finala Ligii Campionilor sau chiar de a-și pune echipele să joace în Liga Campionilor, dar această informație îmi vine întotdeauna prin intermediari.

Personal, nimeni nu mi-a propus încă nimic. Liga Campionilor se va juca în Europa, iar echipele din țările membre UEFA vor participa. Nici măcar nu am discutat despre alte posibilități. Finala Ligii Campionilor la Riad? În acest moment nu văd nici cea mai mică posibilitate”, a spus Ceferin pentru slovenii de la N1.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Aleksander Ceferin a vorbit și despre o lupta importantă dusă de UEFA. Aceea de a stopa proiectul câtorva cluburi europene de top, în frunte cu Real Madrid și FC Barcelona, de a înființa o Superligă. O competiție cu circuit închis, în care doar marile forțe să aibă acces, prin invitație.

Aleksander Ceferin, atac cu talpa la Superliga plănuită de Real Madrid și Barcelona: “Idee nebunească. Nicio șansă în următorii 20-30 de ani”

“Fotbalul nu ar mai fi fost niciodată la fel dacă nu am fi oprit acest proiect, această idee nebunească. Nu văd nicio șansă pentru această idee, cel puțin în următorii 20 sau 30 de ani. Ce se va întâmpla în continuare este foarte greu de prezis.

ADVERTISEMENT

Cei care spun că Liga Campionilor este oarecum similară cu o Superliga nu știu sau nu vor să știe fotbal. În Liga Campionilor, fiecare țară are șansa de a-și califica echipa campioană. În prezent, participă 32 de echipe, dar sezonul viitor vor fi 36.

Deci încă patru locuri se deschid. Este adevărat că pentru a te califica trebuie să treci calificările, ceea ce este logic. Dar comparând-o cu o Superligă închisă…”, a mai spus Ceferin pentru sursa citată.

 

ADVERTISEMENT