Sport

Cristiano Ronaldo pune capăt „războiului” cu Leo Messi: „S-a terminat!”

Cristiano Ronaldo a pus capăt disputei cu Leo Messi pentru titlul de GOAT. Lusitanul a dat verdictul în cazul „războiului” istoric cu starul argentinian.
07.09.2023 | 17:03
Cristiano Ronaldo pune capat razboiului cu Leo Messi Sa terminat
Cristiano Ronaldo a anunțat că rivalitatea cu Leo Messi s-a încheiat.
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo și Leo Messi sunt doi dintre cei mai buni fotbaliști din istorie. Cele două staruri s-au duelat timp de 15 ani în fotbalul european pentru cele mai râvnite trofee, dar și pentru cele mai fabuloase recorduri. Plecați din fotbalul european, cvintuplul Balon de Aur a venit cu un anunț sincer în disputa cu Leo Messi.

Cristiano Ronaldo pune capăt „războiului” cu Leo Messi: „S-a terminat!”

Cristiano Ronaldo și Leo Messi au părăsit fotbalul european, după o lungă perioadă de glorie. Primul care a făcut pasul a fost portughezul care a semnat la începutul anului cu Al-Nassr, în Arabia Saudită. Șase luni mai târziu, Leo Messi a rămas liber după despărțirea de PSG și a ales să meargă la Inter Miami, în SUA.

ADVERTISEMENT

Revenit la naționala Portugaliei pentru meciurile din preliminariile Euro 2024, Cristiano Ronaldo a vorbit despre rivalitatea cu Lionel Messi. Starul portughez a susținut că duelul cu „decarul” Argentinei s-a terminat, odată cu plecarea celor doi din fotbalul european.

„Dacă îl iubeşti pe Cristiano, nu eşti obligat să-l urăşti pe Messi. Și invers. Amândoi am schimbat istoria fotbalului şi suntem respectaţi. A fost bine, le-a plăcut spectatorilor.

ADVERTISEMENT

Rivalitatea s-a terminat. El merge pe drumul lui, eu pe al meu. În acest moment, amândoi facem lucrurile bine”, a declarat Cristiano Ronaldo, în cadrul unei conferințe de presă.

Cristiano Ronaldo, declarație sinceră despre Leo Messi: „Am fost rivali, nu neapărat prieteni”

„Continuă să joace (n.r. Messi), moștenirea sa merge mai departe. Am fost 15 ani rivali pe aceeași scenă și am fost nu neapărat prieteni, dar colegi de profesie. Ne respectăm reciproc foarte mult”, a mai spus lusitanul.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Messi, Cristiano Ronaldo a abordat și subiectul retragerii. Cvintuplul Balon de Aur, care a ajuns recent la 850 de goluri marcate în carieră, nu se gândește să renunțe la fotbal.

Totodată, Ronaldo a anunțat noul obiectiv personal. „Ţintesc şi mai sus. Atâta timp cât joc, vreau să pun ştacheta foarte sus, trebuie să gândesc la lucruri importante. Vreau să continui, pentru că mă simt bine şi util, dar orice se poate întâmpla. 

ADVERTISEMENT

„Nu credeam că voi atinge aceste cifre vreodată”

„Vreau mai mult. Cât timp o să joc, nivelul trebuie să fie mereu ridicat. Este un număr istoric (n.r. 850 de goluri în carieră). A fost o surpriză pentru mine să ajung la aceste cifre pe care nu credeam că le voi atinge vreodată, dar vreau mai mult.

Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, atât formațiilor de club, cât şi celor de la naţională. O iau încet, atingerea a 900 de goluri în carieră este evident un obiectiv și o ambiție cât timp joc fotbal, dar vreau să mă bucur de moment.

Viața și fotbalul sunt dinamice, iar ziua de mâine este nesigură. Mă simt bine la națională și la echipa de club, așa că este timpul să continuăm”, a spus Cristiano Ronaldo.

Portugalia le întâlnește în luna septembrie pe Slovacia (8 septembrie) și Luxemburg (11 septembrie) în preliminariile Euro 2024. De cealaltă parte, Argentina evoluează pe teren propriu cu Ecuador (8 septembrie) și în deplasare cu Bolivia (12 septembrie) în calificările pentru Cupa Mondială 2026.


  • Cotă NETBET pentru Inter Miami: 1,26 este pentru pronosticul „12” la meciul Inter Miami – Sporting Kansas 

ADVERTISEMENT