Life

Cel mai agresiv animal din lume. Este puțin mai mare decât o pisică, atacă lei și este imun la veninul șerpilor

Cel mai agresiv animal din lume are dimensiuni relativ mici, dar este foarte periculos. Atacă animalele mai mari și este un prădător temut.
15.02.2023 | 14:16
Cel mai agresiv animal din lume Este putin mai mare decat o pisica ataca lei si este imun la veninul serpilor
Care este cel mai periculos animal. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cel mai agresiv animal din lume este doar puțin mai mare decât o pisică, însă are abilități fascinante de prădător. Atacă animalele mult mai mari decât el, precum leul, și rezistă dacă este mușcat de o viperă.

Care e cel mai agresiv animal din lume și ce abilități are

Cu toate că nu este de mari dimensiuni și nu pare fioros, așa cum s-ar gândi multe persoane, cel mai agresiv animal din lume este chiar mai periculos decât leul sau crocodilul. Este puțin mai mare decât o pisică, ceea ce nu-l face să pară un pericol, la prima vedere.

ADVERTISEMENT

Însă acest animal este, de fapt, un prădător neînfricat. Este vorba despre bursucul (viezurele) melivor sau Mellivora capensis, conform denumirii știițifice. Animalul are trăsături de bursuc și dihor, aparținând aceleiași familii precum acesta din urmă.

Bursucul melivor trăiește în India și Africa. Animalul cântărește în medie 12 kilograme, are 75 de centimetri lungime și aproximativ 30 de centimetri înălțime. În ciuda dimensiunilor sale, nu se teme să atace animalele mai mari.

ADVERTISEMENT

Hrana sa preferată este mierea, iar de aici provine și denumirea. Bursucul melivor atacă stupii de albine, dar și termitele, șopârlele sau scorpionii. Nu se teme nici de șerpi mari, vipere, antilope sălbatice, lei sau gheparzi și se hrănește cu peste 60 de specii de animale din deșertul african Kalahari.

Uneori, bursucul este mușcat de vipere. Veninul lor, care poate fi fatal pentru un om, nu are același efect și asupra acestui animal, care își revine după două ore. Are o piele foarte groasă, lucru care i-ar putea conferi o rezistență crescută la mușcăturile șerpilor. Înțepăturile reptilelor nu ajung la vasele de sânge, după cum au explicat cercetătorii.

ADVERTISEMENT
Bursucul melivor
Bursucul melivor, cel mai agresiv animal din lume. Sursa foto: sanbi.org

Poate sparge carapacea broaștelor țestoase

Animalul este, de altfel, foarte agil și poate merge cu spatele, lucru de care puține mamifere sunt capabile. Această abilitate reprezintă un avantaj pentru el mai ales în mijlocul unei lupte, întrucât nu întoarce spatele adversarului său, notează digi24.ro.

Bursucul melivor are dinții ascuțiți, ceea ce îi permite să spargă carapacea broaștelor țestoase. De asemenea, are ghearele lungi de până la patru centimetri, pe care le folosește atunci când oricare alt animal intră pe teritoriul lui. Atunci când ucide un mascul, smulge testiculele adversarului, apoi lasă victima să devină epuizată din cauza sângerării.

ADVERTISEMENT

Acest animal este foarte inteligent, detaliu pe care l-au observat unele persoane care au încercat să îl țină captiv. În afară de alte abilități, bursucul melivor poate ieși dintr-o incintă cu gard din plasă de sârmă.

ADVERTISEMENT