Life

Cel mai eficient detergent de vase natural. Cum îl prepari acasă în doar câteva minute

Știi că poți să prepari casă cel mai eficient și natural detergent de vase? Nu ai nevoie decât de câteva minute libere și de niște ingrediente simple.
23.07.2023 | 18:36
Cel mai eficient detergent de vase natural Cum il prepari acasa in doar cateva minute
Cel mai eficient și natural detergent de vase. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vrei să te bucuri de cel mai eficient și natural detergent de vase? Află că nu ai nevoie de unul din comerț. Îl poți prepara și tu acasă, bazându-te pe niște ingrediente simple, care de altfel sunt și foarte ieftine.

Cel mai eficient și natural detergent de vase

Detergentul de vase e nelipsit din bucătăria oricui. Cu ajutorul lui putem avea pahare strălucitoare și putem să scăpăm de resturile de mâncare lipite pe farfurii. Chiar și așa, unele produse din comerț nu oferă rezultatele mult așteptate.

ADVERTISEMENT

De câte ori ți s-a întâmplat să achiziționezi un detergent de vase care pare eficient, dar să nu îți ofere rezultatul dorit? Nu trebuie să cheltui mulți bani, ci doar să te bazezi pe anumite ingrediente.

Dacă vrei să prepari cel mai eficient și natural detergent de vase, o poți face acasă. Nu e deloc complicat, iar ingredientele de care ai nevoie sunt șanse mari să se regăsească deja în bucătăria ta.

ADVERTISEMENT

Astfel, ia trei lămâi, 200 de grame și 100 de ml de oțet de mere și 400 de ml de apă. De atât ai nevoie pentru a prepara acasă un detergent de vase cât se poate de eficient, cu ingrediente naturale.

Cum îl prepari acasă în câteva minute

Ce faci cu aceste ingrediente? Nimic complicat nici aici. Lămâie se spală, se șterg și se taie în bucățele mici. Important este să elimini sâmburii pentru că nu vei avea nevoie de ei. Amestecă timp ce cinci minute sarea, alături de lămâi și de 200 de ml de apă, până când vei obține o cremă.

ADVERTISEMENT

E recomandat să optezi pentru un mixer ori un robot de bucătărie. În acest mod nu pierzi mult timp, iar consistența detergentului de vase va fi cea dorită. Crema pe care ai obținut-o se amestecă cu ceilalți 200 de ml de apă.

Tot atunci adaugă și cei 100 de ml de oțet, iar întreaga compoziție se pune pe aragaz, la foc mic. Din momentul în care începe fierberea, mai așteaptă maxim 15 minute și apoi oprește focul.

ADVERTISEMENT

Altă metodă prin care poți să prepari cel mai eficient și natural detergent de vase

Lasă lichidul obținut la răcit, iar după ce trece timpul, toarnă-l într-un recipient de sticlă. Și uite așa ai obținut cel mai eficient și natural detergent de vase. Este și cremos, iar vasele tale vor fi extrem de curate cu ajutorul lui.

Aceasta nu este însă singura metodă. Mai poți să prepari detergent de vase acasă și în alt mod, însă nu atât de natural. Amestecă într-un bol o lingură de apă fierbinte alături de 50 de grame de săpun de rufe, sucul de la o jumătate de lămâie, dar și 50 de grame de glicerină, alături de jumătate de linguriță de alcool sanitar.

Spre deosebire de primul detergent de vase natural, acesta va avea o consistență diferită. La final vei obține un gel gros, similar cu cel din comerț. Toarnă-l în sticlă și bucură-te de beneficiile lui când îl pui pe buretele de vase. 

ADVERTISEMENT