Ce nu ai observat niciodată la bureții de vase. I-ai folosit greșit până acum. Care este partea care se întrebuințează cel mai puțin de femei. E o metodă simplă care te ajută să faci economie la detergentul de vase.
Lucrurile pe care nu le-ai văzut niciodată la bureții de vase care sunt nelipsiți din bucătărie. Gospodinele i-au utilizat complet eronat până în ziua de azi. Ei au fost creați pentru a fi de ajutor la curățarea farfuriilor și tacâmurilor.
Majoritatea acestora au niște caneluri pe laterale pe care, probabil, nu le-ai băgat în seamă până acum. Producătorii au recurs la aceste lucruri pentru a sări în ajutorul femeilor care vor spăla mai ușor marginile vaselor.
E foarte important să nu se îndoaie bureții atunci când te apuci de curățat vasele murdare. Folosește-te de aceste caneluri și vei face economie la detergent de vase, dar și la apă. În plus, nici factura la lumină nu va fi una uriașă.
Bureții de vase se numără printre ajutoarele de nădejde din bucătărie, însă puține persoane știu când se schimbă, de fapt. Fiecare obiect are un ”termen de viață”, de aceea e bine să știm când trebuie să-i aruncăm la gunoi.
Specialiștii ne spun să nu așteptăm până când se deteriorează vizibil sau ajung să aibă un miros neplăcut. Mai exact, ei se schimbă odată la câteva săptămâni, ținându-se cont de intensitatea activității din bucătărie.
De asemenea, femeile trebuie să ia în calcul și cât de des sunt curățați. Îngrijirea corespunzătoare se face de fiecare dată după spălarea vaselor. Bureții de vase se curăță de resturile de mâncare, se clătesc cu apă din abundență și se storc bine.
Apoi, se lasă la uscat într-un loc unde există suficient aer curat și proaspăt. Această dezinfectare se face foarte des pentru a elimina complet bacteriile care ne pot îmbolnăvi, printre care se numără salmonella, E. coli sau campylobacter.
O altă metodă de dezinfectare a bureților de vase, tot mai frecventă pe Internet, presupune introducerea acestora în cuptorul cu microunde sau în mașina de spălate vase. Cercetările arată că pontul acesta reduce semnificativ vietățile microscopice.