Life

Cel mai frumos animal sălbatic din România, surprins de camere în Parcul Național Retezat. Imagini rare

Cel mai simpatic animal nedomesticit din țara noastră, văzut în Parcul Național Retezat. Fotografii unice cu acest exemplar.
14.11.2023 | 21:30
Cel mai frumos animal salbatic din Romania surprins de camere in Parcul National Retezat Imagini rare
Cel mai simpatic animal nedomesticit din țara noastră, văzut în Parcul Național Retezat. Fotografii unice cu acest exemplar. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cel mai frumos animal sălbatic din România, surprins de camere în Parcul Național Retezat. Imagini rare și inedite cu specia carnivoră care se hrănește cu iepuri, rozătoare mici, păsări, reptile, pești sau insecte.

Cel mai simpatic animal nedomesticit din țara noastră, văzut în Parcul Național Retezat. Fotografii unice cu acest exemplar

Cel mai simpatic animal nedomesticit din țara noastră a fost văzut în Parcul Național Retezat din județul Hunedoara, nu de un turist, ci de un ranger pe nume Lucia Ursu, care a fost însoțită în drumeție de un alt coleg.

ADVERTISEMENT

Fotografiile unice cu acest exemplar au fost făcute publice în mediul online. Iubitorii de pisici pot admira un exemplar minunat de pisică sălbatică (Felis Silvestris) datorită unei acțiuni de monitorizare desfășurată în cursul săptămânii trecute.

Operațiunea a fost condusă de angajații Administrației Parcului Național Retezat (APNR). Pisica sălbatică a fost surprinsă în toată splendoarea, animalul solitar și rar fiind unul frumos și cu o blană stufoasă.

ADVERTISEMENT

Apariția este una unică pentru că felina nu se lasă văzută foarte des de oameni. În țara noastră se estimează că ar trăi circa 10.000 de exemplare. Aceste animale sălbatice vânează noaptea și se hrănesc cu mamifere mici și păsări.

„A fost foarte fain să reușesc să fac aceste fotografii. Deși atât colegul nostru Alin Dăjulesc, ranger APNR și Claudia Dănău, biolog APNR, precum și camerele de monitorizare amplasate de către echipa APNR pe teritoriul parcului au mai surprins imagini cu această specie.

ADVERTISEMENT

Am avut norocul să dau de un exemplar curios care m-a lăsat să îl urmăresc timp de 10 minute și să îl fotografiez în voie. Foarte faină experiență!”, a declarat Lucia Ursu pentru forestmania.ro.

Pisica sălbatică din Parcul Național Retezat
Pisica sălbatică văzută recent în Parcul Național Retezat. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik

Parcul Național Retezat, un loc care adăpostește multe mamifere

Parcul Național Retezat are numeroase habitate diverse, naturale și foarte puțin modificate de intervenția omului. Acest lucru îl face să fie un loc care adăpostește un număr de peste 55 de specii de mamifere.

ADVERTISEMENT

Specialiștii susțin că acestea reprezintă 23% dintre mamiferele terestre ale Europei. Mai mult, destinația turistică are condiții potrivite pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene, cum ar fi: râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos) şi lupul (Canis lupus).

ADVERTISEMENT