News

Animalul periculos, care vânează noaptea, surprins de camere în pădurile României. Imagini rare

Animalul periculos, în centrul atenției într-o filmare, în pădurile țării noastre. E nocturnă, dar a fost văzută în miezul zilei.
30.09.2023 | 08:00
Animalul periculos care vaneaza noaptea surprins de camere in padurile Romaniei Imagini rare
Creatura amenințătoare, în centrul atenției într-o filmare, în pădurile țării noastre. E nocturnă, dar a fost văzută în miezul zilei. Sursa foto: Colaj Fanatik / Pinterest.com / Captură Romsilva
ADVERTISEMENT

Animalul periculos, care vânează noaptea, surprins de camere în pădurile României. Imagini rare cu specia carnivoră care se găsește în Europa și în părțile vestice ale Asiei și Africii. Se hrănește cu mamifere mici.

Creatura amenințătoare, în centrul atenției într-o filmare, în pădurile țării noastre. E nocturnă, dar a fost văzută în miezul zilei

Creatura amenințătoare care se află perioada asta în centrul atenției într-o filmare care a fost realizată în pădurile țării noastre. E nocturnă, dar a fost văzută în miezul zilei, evenimentul fiind unul foarte rar întâlnit.

ADVERTISEMENT

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unde sunt instalate mai multe camere de supraveghere, a surprins o pisică sălbatică. Filmarea a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor –Romsilva.

Specialiștii o mai numesc mâță sălbatică, mârtan sălbatic sau cotoi sălbatic. Acest animal periculos este, de fapt, o felină mică, care se hrănește cu mamifere mici, printre care se numără rozătoare, păsări și alte animale de mărime asemănătoare.

ADVERTISEMENT

„Este vorba desre un Felis silvestris, „un animal solitar care vânează noaptea şi foarte rar este văzut de oameni în mediul său natural. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime.

Lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri și poate avea, la maturitate, o greutate de 8 kilograme. Pisica sălbatică se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări”, informează Romsilva, în mediul online.

ADVERTISEMENT

Curiozități despre pisica sălbatică

Pisica sălbatică a evoluat diferit față de cele europene, în urmă cu aproximativ 20.000 de ani. Creierul acestui animal sălbatic este destul de mic și reprezintă doar 0,9% din masa corpului, în timp ce structura este similară cu cea a omului.

De cele mai multe ori ajunge să aibă un strigăt de urgență sau un sunet de mieunat când îi este foame. Cercetătorii sunt de părere că aceste sunete fac parte într-o gamă de frecvenţe cuprinsă între 220 şi 520 hertzi, chiar dacă torc la o frecvenţă mai mică.

ADVERTISEMENT

În plus, pot sări de 5 ori lungimea propriului corp. Pisica sălbatică poate vedea noaptea de 5 ori mai bine decât oamenii, mai ales atunci când ținta este în mișcare. În schimb, nu poate distinge la fel de multe culori precum ochiul uman.

ADVERTISEMENT