Life

Cel mai ieftin oraș din Europa, perfect pentru vacanța de toamnă. Nu ai cum să te plictisești aici, chiar dacă ai puțini bani

Cea mai accesibilă regiune din Europa, ideală pentru un sejur în această toamnă. Turiștii descoperă lucruri interesante.
21.09.2023 | 08:55
Cel mai ieftin oras din Europa perfect pentru vacanta de toamna Nu ai cum sa te plictisesti aici chiar daca ai putini bani
Cea mai accesibilă regiune din Europa, ideală pentru un sejur în această toamnă. Turiștii descoperă lucruri interesante. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cel mai ieftin oraș din Europa, perfect pentru vacanța de toamnă. Nu ai cum să te plictisești aici, chiar dacă ai puțini bani pentru biletul de avion sau pentru cazare. Descoperă care sunt locurile pe care merită să le vizitezi.

Cea mai accesibilă regiune din Europa, ideală pentru un sejur în această toamnă. Turiștii descoperă lucruri interesante

Una dintre cele mai accesibile regiuni din Europa, ideală pentru un sejur în această toamnă este Cracovia, al doilea oraș ca mărime din Polonia. Localitatea cu un farmec medieval similar cu Praga atrage turiștii de pretutindeni.

ADVERTISEMENT

Oamenii descoperă aici lucruri interesante, clădiri istorice, pensiunile fiind foarte accesibile la preț. O noapte de cazare costă între 12 și 30 de dolari, în timp ce bugetul pentru masă este estimat între 10 și 15 dolari pe zi.

Piața principală a orașului, Rynek Główny, merită să fie vizitată cel puțin o dată în timpul vacanței. O plimbare pe strada Grodzka nu trebuie ratată. Sukiennice și Basilica Sfânta Maria trebuie, de asemenea, să fie pe lista turiștilor.

ADVERTISEMENT

Al doilea oraș european perfect de vizitat anotimpul acesta este Český Krumlov din Republica Cehă. Se află la numai câteva ore de Praga și pare a fi rupt din paginile unui basm cu arhitectura sa vibrantă și clădirile vechi bine conservate.

O noapte de cazare pentru o singură persoană nu depășește valoarea de 30 de dolari, în timp ce o masă costă în jur de 18-20 de dolari. Printre reperele turistice se află Castelul Cesky Krumlov, clădirile în stil baroc și străzile pitorești.

ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai ieftine locuri din Europa

Porto, orașul cunoscut pentru vinul său, este unul dintre cele mai ieftine din Europa. Localitatea din Portugalia este adesea comparată cu capitala țării, Lisabona, și este o regiune interesantă, vibrantă și care nu trebuie trecută cu vederea toamna aceasta.

Turiștii de pretutindeni pot ajunge aici chiar dacă au un buget redus pentru o singură noapte de cazare costă între 18 și 39 de dolari. De asemenea, mâncarea este la fel de accesibilă și bugetul se încadrează între 17 și 25 de dolari.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului myglobalviewpoint.com, obiectivele turistice pe care trebuie să le vezi sunt: Ponte de Dom Luis I și Cais da Ribeira, care se află pe râul Douro. Casele colorate, magazinele, cafenelele și promenada pe malul râului fac din oraș o atracție de nota 10.

De asemenea, un alt oraș din Europa unde oamenii nu trebuie să scoată din buzunar foarte mulți bani este Belgrad, capitala Serbiei. Aflat la confluența râurilor Sava și Dunăre, acesta are o istorie lungă în spate și o viață de noapte vibrantă.

Localitatea oferă nu numai vederi frumoase pe malul apei, ci și o varietate de activități de apă, printre care se numără excursiile cu barca și croazierele pe râu. Bucătăria sârbească este una delicioasă și savuroasă.

ADVERTISEMENT
Tags: