Life

Cel mai liniștit oraș din România. E locul ideal pentru cei care s-au săturat de zgomot și agitație

Acesta este cel mai liniștit oraș din România. E locul ideal pentru cei care s-au săturat de zgomot și de agitație și vor să se relaxeze.
01.03.2024 | 21:00
Cel mai linistit oras din Romania E locul ideal pentru cei care sau saturat de zgomot si agitatie
Acesta este cel mai liniștit oraș din România. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată care este cel mai liniștit oraș din România? Dacă ești în căutarea unui loc în care să te relaxezi și ești sătul de zgomot și de agitație, iată că poți să găsești și altceva.

Acesta este cel mai liniștit oraș din România

Uneori agitația poate fi obositoare. Iar asta o știu cel mai bine persoanele care trăiesc în marile orașe. De la claxoane până la aglomerație, dar și alte zgomote, acestea ajung să facă parte din rutina noastră zilnică.

ADVERTISEMENT

Și totuși care e cel mai liniștit oraș din România? Dacă vrei liniște și pace, o poți avea. Și nu trebuie să te duci într-un oraș uitat de lume, ci din contră, într-un oraș destul de mare care de altfel e adorat de români.

O analiză realizată de Storia.ro, în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research, arată că cel mai liniștit oraș din România este Brașov. Aici există cel mai ridicat nivel de liniște înregistrat.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Brașov, alte orașe liniștite din România sunt Sibiu și Miercurea Ciuc. Locul patru este ocupat de Cluj-Napoca, orașul unde prețurile la imobiliare au explodat, iar mai apoi urmează Slobozia.

Cele mai ”gălăgioase” orașe din țară

Cum s-a aflat care e cel mai liniștit oraș din România? Studiul a analizat percepția cetățenilor asupra nivelului de liniște în cartierele și orașele în care aceștia locuiesc. Iar în urma rezultatelor, Brașovul iese câștigător.

ADVERTISEMENT

La polul opus, cele mai agitate orașe, ori dezavantajoase din punct de vedere al nivelului din liniște sunt Alexandria, Suceava și Buzău. Acestea sunt urmate de orașele Călărași și Bacău.

În funcție de regiuni, se pare că cea mai liniștită regiune din România este Transilvania. De cealaltă parte, studiul evidențiază că cea mai zgomotoasă regiune este Moldova. Mulți probabil se întreabă însă pe ce loc e Capitala.

ADVERTISEMENT

Surprinzător sau nu, Bucureștiul nu este cel mai zgomotos oraș din România. Acesta ocupă tocmai poziția cu numărul șapte în topul celor mai neavantajoase orașe din punct de vedere al nivelului de liniște. Și se pare că cele mai zgomotoase zone din Capitală sunt Bucur Obor, Lujerului, dar și Militari.

ADVERTISEMENT