Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cel mai mare risc al lui Chiricheș la FCSB: “Puneam clauza asta cu Becali”

Vlad Chiricheș este considerat cel mai important al verii pentru FCSB, dacă nu pentru întreg campionatul, însă fundașul pare că și-a asumat un mare risc.
01.08.2023 | 12:20
Cel mai mare risc al lui Chiriches la FCSB Puneam clauza asta cu Becali
Cel mai mare risc al lui Chiricheș la FCSB: “Puneam clauza asta cu Becali”
ADVERTISEMENT

Mai exact, Vlad Chiricheș nu ar fi sigur că va juca titular meci de meci la FCSB, pentru că are de-a face cu Gigi Becali, cel care ar fi în stare să-l înlocuiască chiar și pe Cristiano Ronaldo, dacă nu ar fi mulțumit de cum joacă. Primul care a remarcat această situație a fost Horia Ivanovici, în direct din studioul FANATIK SUPERLIGA.

Cel mai mare risc al lui Chiricheș la FCSB: “Puneam clauza asta cu Becali”

”Crezi în povestea asta că Gigi ar putea într-o zi să-l scoată și pe Chiricheș?”, a întrebat Horia Ivanovici. Primul care a răspuns a fost analistul Andrei Vochin: ”Poate pe oricine, poate și pe Ronaldo, dacă prin absurd Ronaldo ar veni în România. Nimeni nu are credit etern la patronul FCSB”.

ADVERTISEMENT

Mai în glumă, mai în serios, analistul Dănuț Lupu a intervenit: ”Ba are, MM”. ”Nu m-ar fi mirat la Galați să-l scoată la pauză, nu aș fi ridicat sprâncenele”, a completat Andrei Vochin. Fost coleg cu Vlad Chiricheș la FCSB, fostul fundaș Florin Gardoș crede că Vlad Chiricheș și-a asumat un mare risc atunci când a venit în România și ar fi fost mai bine să aibă o clauză specială în contract.

”Cred că ăsta e cel mai mare risc pe care și l-a asumat venind aici. În ultimii ani toți jucătorii care au venit fără sumă de transfer, și-au asumat riscul. Au fost schimbați la un moment dat sau trecuți pe linie moartă. Exemple sunt destule. E clar că pentru domnul Becali, e normal să-i pese de profit, atunci când dă bani pe un jucător, să bage un jucător să îi crească cota, să vrea să-l vândă, dar nu e normal să treci un jucător pe linie moartă, uneori s-a întâmplat și după o repriză, după un meci. Categoric cel mai mare risc pe care și l-a asumat Chiri.

ADVERTISEMENT

Eu, spun sincer, chiar mă gândeam dacă aș fi în situația lui aș încerca să-mi pun o clauză în contract, dacă nu bifez 75% din meciuri să am de primit o sumă mare, 200.000-500.000. O plasă de siguranță, că altfel…Aș fi încercat, nu știu dacă ar fi vrut”, a declarat Florin Gardoș. ”Eu știam că de obicei îți pun clauze să joci, nu să nu joci”, a făcut haz de necaz Dănuț Lupu.

Andrei Vochin a subliniat că există astfel de clauze în cazul împrumuturilor de jucători. ”Sau există varianta 2, dai procente ca să stimulezi și clubul la care joacă jucătorul împrumutat. Îți dau împrumut jucătorul, dar îți dau și 5% dintr-un viitor transfer. Tu dacă ești băiat deștept și oricum ai nevoie de el, îl folosești cât mai mult să-i crești valoarea”, a declarat analistul FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Lăsând gluma la o parte, Horia Ivanovici a dezvăluit de ce a venit, de fapt, Vlad Chiricheș la FCSB. ”Ce-am înțeles, el crede foarte puternic că ne vom califica la EURO, spune că Edi Iordănescu a făcut o atmosferă foarte bună, motivul principal pentru care a acceptat să vină la FCSB, cu Gigi care nu e un tip comod, că are nevoie de stabilitate să joace și să meargă la EURO, ca să bifeze la final de carieră un EURO”, a punctat Ivanovici.

Totodată, Horia Ivanovici i-a avertizat pe cei de la FCSB că vor avea mari probleme în a lua titlul, chiar și cu Vlad Chiricheș, pentru că CFR Cluj va fi o forță în două luni de zile. ”Da, dar crede-mă, peste o lună de zile vor fi foarte periculoși CFR-ul. M-am uitat cât au jucat cu Craiova, i-au subordonat fără probleme, dar nu au mai putut, au pierdut din benzină. Stați, nu se oprește, Varga e foarte ambițios. Lotul ăsta în două luni de zile, Konoplyanka va fi OK doar peste 2 luni, și-au asumat asta. Sunt foarte periculoși și ei, dacă mai aduc vreo 2 jucători. CFR pentru mine, fotbal tată”, a concluzionat Ivanovici.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este în direct și în exclusivitate în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul www.fanatik.ro. Pentru cei care nu au putut să vadă în direct emisiunea, FANATIK SUPERLIGA va fi în premieră de la ora 17:30 pe canalul de Youtube Fanatik, dar și pe paginile de Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Riscul lui Chiricheș la FCSB

ADVERTISEMENT