Life

“Cel mai murdar om din lume” a murit la 94 de ani. Amou Haji a decedat la scurt timp după ce s-a spălat prima dată în 50 de ani

"Cel mai murdar om din lume" a murit la scurt timp după ce și-a făcut prima baie. Povestea ireală a lui Amou Haji, bărbatul care nu a mai făcut duș de 50 de ani.
25.10.2022 | 16:54
Cel mai murdar om din lume a murit la 94 de ani Amou Haji a decedat la scurt timp dupa ce sa spalat prima data in 50 de ani
"Cel mai murdar om din lume" a murit la 94 de ani. Amou Haji a decedat Foto: Facebook / Amou Haji
ADVERTISEMENT

Bărbatul denumit „cel mai murdar om din lume” a murit la vârsta de 94 de ani.

“Cel mai murdar om din lume” a murit la 94 de ani

Iranianul pe nume Amou Haji a decedat la scurt timp după ce a fost convins să se spele pentru prima dată în ultimii 50 de ani.  Totuși, acesta avea o vârstă foarte înaintată, așa că nimeni nu ia în calcul dușul drept cauza decesului.

Iranianul care a fost supranumit cel mai murdar om din lume a evitat decenii la rândul să se spele, totul din teamă că s-ar putea îmbolnăvi.

ADVERTISEMENT

Se pare că această concepție a sa despre igienă nu a afectat cu nimic durata de viață a acestuia, având în vedere că Amou Haji a trăit până la aproape 100 de ani, dintre care în ultimii 50 de ani s-a spălat o singură dată.

Amou Haj a murit în satul Dejgah din provincia Fars, aflată în sud, a relatat agenția de presă IRNA, citată de Telegraph.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva luni înainte de a muri, bărbatul a fost dus de niște săteni la o baie pentru a se spăla pentru prima dată în ultimii 50 de ani.

“Nu după mult timp, el s-a îmbolnăvit și, în cele din urmă, duminică… și-a dat viața”, a relatat aceasta.

ADVERTISEMENT

Iranianul nu consuma fructe și legume crude

Dar teama lui de a face duș din cauza faptului că i-ar putea apărea diverse probleme de sănătate nu a fost singură.

Bărbatul nu a consumat nici alimente în stare proaspătă de teamă că ar putea avea probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Iranianul supranumit cel mai murdar om din lume nu a fost căsătorit niciodată și conform presei locale nu avea nici familie.

Bărbatul a fost ajutat însă de săteni, care i-ar fi construit o baracă pentru a putea dormi acolo, în schimbul ascunzișului său din pământ pe care îl folosea ca dormitor.

Bărbatul avea și alte obiceiuri ciudate și nu a renunțat niciodată la țigări în timpul vieții sale, chiar dacă se știe că acestea sunt extrem de nocive.

Mai mult, acesta fuma chiar și cinci țigări deodată. Legendele locale mai spuneau că bărbatul mânca animalele omorâte pe șosea și bea 5 litri de apă pe zi.

ADVERTISEMENT