Life

Leguma care te poate băga direct în spital. Întăreşte inima, dar nu toată lumea trebuie să o consume

Legumele au beneficii uimitoare pentru organism, însă nu toată lumea le poate consuma. În anumite cazuri, se poate ajunge chiar și la spitalizare.
14.10.2022 | 12:09
Leguma care te poate baga direct in spital Intareste inima dar nu toata lumea trebuie sa o consume
Conopida are beneficii pentru organism, dar și contraindicații. Sursă foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai apreciate legume poate deveni un real pericol pentru anumite persoane. Este vorba despre conopidă. Pe lângă faptul că este extrem de gustoasă și de sățioasă, aceasta este bogată în proteine, fosfor, dar și potasiu și de asemenea conține și vitamine.

Beneficiile și contraindicațiile pe care le are conopida

Mai mult de atât, conopida are și proprietăți antiîmbătrânire, este un puternic antioxidant natural, fiind recomandată în dietele de slăbit și de asemenea te poate proteja în fața bolilor de inimă.

ADVERTISEMENT

Aceasta are un conținut scăzut de calorii, este o sursă de fibre și poate ajuta în controlul greutății. Medicii o recomandă în cazuri de obezitate, diabet zaharat sau chiar și ulcer.

Sunt însă persoane care ar trebui să evite consumul de conopidă. Cei care suferă de boli la rinichi spre exemplu sunt vizați. Același lucru este valabil și în cazul celor care suferă de enterocolită, ulcere gastrice, sau alte boli dezvoltate din cauza excesului de aciditate al sucului gastric.

ADVERTISEMENT

”Conopida este contraindicată persoanelor care suferă de enterocolită acută, ulcere gastrice sau intestinale, spasme intestinale, boli care se dezvoltă pe fondul excesului de aciditate al sucului gastric. Atunci când se utilizează acest produs, ţesuturile epiteliale ale tractului gastro-intestinal sunt iritate, durerea creşte, starea generală a pacientului se înrăutăţeşte”, spun aceștia.

Nutriționiștii adaugă și că datorită conținutului de purine care se regăsește în conopidă, atunci când este consumată în exces, aceasta poate genera afecțiuni precum pietre la rinichi sau chiar gută, lucru care duce în cele mai rele cazuri la spitalizare.

ADVERTISEMENT

”Conopida conţine purine care pot provoca diverse probleme de sănătate dacă sunt consumate în exces. Purinele se descompun pentru a forma acid uric şi aportul excesiv de alimente bogate în purine poate duce la acumularea de acid uric în organism. Acesta poate cazua diverse afceţiuni precum pietrele la rinichi şi guta”, mai explică specialiştii în nutriţie.

Cum alegem conopida proaspătă din magazine

Un alt detaliu la care trebuie să fim atenți este aspectul conopidei. Atunci când mergem la magazin trebuie să fim atenți ca aceasta să nu aibă pete galbene sau maro, recomandă un specialist în apifitoterapie. Recomandat ar fi ca aceasta să fie acoperită cu frunze verzi pentru a fi proaspătă și bună de consumat.

ADVERTISEMENT

”Când cumpăraţi o căpăţână de conopidă, fiţi atenţi ca aceasta să fie tare şi să nu aibă pete galbene sau maro, iar dacă este acoperită cu frunze verzi înseamnă că este foarte proaspătă şi deci, numai bună de consumat”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Filmul care face furori pe Netflix. Povestea e inspirată din realitate
Filmul care face furori pe Netflix. Povestea e inspirată din realitate
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, anunţ de ultimă oră despre căsnicie. Sunt împreună...
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, anunţ de ultimă oră despre căsnicie. Sunt împreună de 10 ani şi au două fetiţe
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”