Life

Cel mai periculos obicei pe care multe gospodine îl au. Unde sa nu lași niciodată rufele murdare

Acesta este cel mai periculos obicei pe care multe gospodine îl au. Unde nu trebuie să lași niciodată rufele murdare? Efectele pot fi devastatoare.
16.01.2024 | 17:39
Cel mai periculos obicei pe care multe gospodine il au Unde sa nu lasi niciodata rufele murdare
Cel mai periculos obicei pe care multe gospodine îl au. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cel mai periculos obicei pe care multe gospodine îl au poate părea inofensiv la prima vedere. Tu știi unde să nu lași niciodată rufele murdare? Mașina de spălat pare cea mai convenabilă alegere, dar nu e deloc așa.

Cel mai periculos obicei pe care multe gospodine îl au

Mai mult de studii au evidențiat cel mai periculos obicei pe care multe gospodine îl au. Este legat de rufele murdare. Se pare că acestea nu trebuie ținute în niciun caz în mașina de spălat.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au aflat că acest obicei periculos poate avea un impact semnificativ nu doar asupra igienei, ci și asupra sănătății. Spre exemplu, un studiu din 2020, publicat de GMS Hygiene and Infection Control, a arătat că bacteriile prosperă în medii umede.

Iar un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor îl reprezintă chiar hainele umezite de transpirație. Aceste bacterii nu doar că ajung și pe restul hainelor din mașina de spălat, dar și în interiorul ei. Iar de aici, riscul de îmbolnăvire este mare.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu pe care poate puține gospodine îl iau în calcul e legat de efectele pe care umezeala le are. Un mediu umed în mașina de spălat oferă condiții ideale mucegaiului să se dezvolte.

Unde sa nu lași niciodată rufele murdare

Acest lucru este susținut și de un studiu din 2015. Cercetătorii au aflat că 79% din cele 70 de mașini de spălat goale testate conțineau tipuri diverse de fungi. Cu ce fel de probleme de sănătate te poți confrunta dacă ai acest obicei periculos?

ADVERTISEMENT

Dacă și tu obișnuiești să îți lași rufele murdare în mașina de spălat câteva zile, află că te poți confrunta cu infecții cutanate, dar și iritații. Iar în cele mai rele cazuri se poate ajunge și la boli mai grave.

Mucegaiul poate afecta sistemul respirator. De aici apar tusea, dificultăți de respirație și nu numai. Astfel, este esențial să avem grijă unde ne ținem rufele și să optăm mai degrabă pentru un coș, decât să le punem în mașina de spălat.

ADVERTISEMENT

Coșul de rufe este de altfel mai aerisit. El permite aerului să circule și reduce astfel umiditatea. Totodată, poate nu mulți se gândeau, dar coșul de rufe poate împiedica dezvoltarea mucegaiului ori a bacteriilor.

ADVERTISEMENT