Life

Cel mai periculos oraș din Italia. Românii se înghesuie să ajungă aici, dar nu știu la ce riscuri se expun

Cel mai periculos oraș din Italia este unul dintre favoritele românilor. Puțini știu însă la ce riscuri se expun atunci când ajung aici.
12.10.2023 | 12:30
Cel mai periculos oras din Italia Romanii se inghesuie sa ajunga aici dar nu stiu la ce riscuri se expun
Cel mai periculos oraș din Italia. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cel mai periculos din oraș din Italia îți poate transforma vacanța într-un adevărat coșmar. Într-adevăr, este spectaculos, iar mulți români s-au îndrăgostit de el. Riscurile la care ne expunem însă când îl vizităm sunt destul de mari.

Care este cel mai periculos oraș din Italia

Italia este una dintre țările europene adorate de români în special pentru un city break. Nu e deloc departe de România, există numeroase zboruri directe, însă chiar și așa, sunt unele riscuri care trebuie luate în calcul.

ADVERTISEMENT

Un clasament realizat recent arată care este cel mai periculos oraș din Italia. Pe primul loc este chiar Milano, un oraș de altfel adorat de români, dar și de alți străini, având în vedere frumusețile sale.

Cum a fost realizat acest clasament și de ce este Milano cel mai periculos oraș din Italia? În primul rând a fost luată în calcul ”insecuritatea”. În acest oraș există un număr alarmant de tâlhării, iar numărul plângerilor e și el în creștere.

ADVERTISEMENT

Mai exact, la fiecare 100.000 de locuitori au fost raportate aproape 7.000 de infracțiuni. Și jafurile de pe stradă au atins niveluri record față de anul 2007. Doar în prima jumătate a lui 2023, peste 8.000 de astfel de infracțiuni au fost raportate.

Iar dacă Milano este cel mai periculos oraș din Italia, aflați că la mică distanță se află și capitala țării, Roma. Și aici, numărul plângerilor a crescut cu 5% față de anul 2019. De asemenea, a crescut și numărul tâlhăriilor.

ADVERTISEMENT

La ce pericole te expui dacă ajungi în aceste orașe

Iar după Roma avem alte orașe celebre din Italia adorate de români. Bologna, dar și Rimini ocupă locul trei în clasamentul realizat. Mai apoi, cele mai periculoase orașe sunt Florența și Torino.

Trebuie menționat că aceste orașe mari au și o rată ridicată a turismului. De aici există și o serie de probleme legate de securitate publică. Și totuși la ce pericole te expui dacă ajungi în unul dintre aceste orașe italiene?

ADVERTISEMENT

Datele furnizate de Viminale arată că în provincia Barletta-Andria-Trani spre exemplu, s-a înregistrat cel mai mare număr de furt de mașini. De cealaltă parte, La Spezia a fost remarcată pentru infracțiunile legate de droguri.

Mergem mai departe la provincia Imperia, unde a fost înregistrat un număr record de agresiuni sexuale în raport cu numărul populației. Mai mult de atât, în aceeași zonă s-au înregistrat și infracțiuni de agresiuni ori de contrafacere.

ADVERTISEMENT
Tags: