News

Locurile din Europa care atrag ca un magnet din ce în ce mai mulți turiști români. Prețurile sunt ieftine, 600 de lei un city-break

Treptat, românii încep să-și diversifice preferințele de vacanță. Noi locuri din Europa încep să atragă tot mai mulți turiști români. Un city-break ajunge la 600 de lei.
04.03.2023 | 16:14
Locurile din Europa care atrag ca un magnet din ce in ce mai multi turisti romani Preturile sunt ieftine 600 de lei un citybreak
City-break-uri de doar 600 de lei. Țările din Europa care încep să atragă tot mai mulți turiști români. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În mod aproape tradițional, Turcia, Grecia, Spania, Italia sau zona Maldivelor au devenit principalele destinații vacanţa de vară ale românilor în ultimii ani. Se pare că, recent, conaționalii noștri vor să descopere și locuri noi.

City-break-uri de doar 600 de lei. Țările din Europa care încep să atragă tot mai mulți turiști români

Agențiile de turism din țara noastră vorbesc de un nou comportament al românilor. În acest debut de an, cererea pentru vacanțe în Europa de nord a crescut cu 30 la sută față de perioada similară a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Sunt preferate tot mai mult statele din Peninsula Scandinavă, cele baltice, Islanda, dar și Marea Britanie sau Irlanda. Motivul: în special țările scandinave, deși sunt ceva mai scumpe, oferă siguranţă, servicii de mare calitate, curăţenie și civilizaţie.

”Ţările scandinave, dar şi ţările baltice sau Marea Britanie, cum ar fi Islanda, Irlanda de Nord sau Irlanda. În special ţările scandinave sunt ceva mai scumpe, dar prezintă siguranţă, servicii de mare calitate, curăţenie, civilizaţie. Sunt români care vor să meargă pe urmele vikingilor, să viziteze Stockholm, să facă o croazieră la fiorduri”, spune Traian Bădulescu, consultant turism, pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Un city-break costă doar 600 de lei. Care e prețul unui sejur în acest state

Cei interesați să ajungă în această zonă nordică a Europei trebuie să știe că un circuit aici costă de la 1.500 de euro de persoană, până la 10.000 de euro, în funcţie de perioadă, numărul de ţări vizitate şi cazarea aleasă. Mult mai ieftine sunt city-break-urile. Ele pot costa doar 120 de euro.

Țări precum Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda sau Islanda oferă vizitatorilor peisaje spectaculoase şi experienţe unice. Fără îndoială, Aurora Boreală este unul dintre punctele principale de atracție.Acest fenomen rar poate fi admirat din septembrie până în aprilie. De asemenea, tot în ţările nordice și cele scandinave nopțile sunt lungi, iar zilele sunt nesfârșite.

ADVERTISEMENT

În timpul sezonului cald, din mai şi până în iulie are loc acest fenoment unic- Nopţile Albe. În zonă, nu este aproape deloc întuneric, iar la miezul nopții cerul arată ca la apus sau la răsărit.

Există cazuri în care locurile vizitate își pun amprenta decisiv asupra turiștilor. De exemplu, după ce au vizitat de mai multe ori Irlanda, Iulia, o femeie din România, alături de soţul ei, vor să se mute acolo.

ADVERTISEMENT

”Irlanda ne-a cucerit încet. Nu e genul de dragoste la prima vedere. Am vizitat-o de peste 10 ori în ultimii 4 ani. Pozitivismul şi deschiderea oamenilor ne fac să ne simţim ca acasă, iar lucrurile funcţionează şi asta vine cu multă linişte. Copenhaga ne-a plăcut cel mai mult. Este cea mai fascinantă capitală din câte am văzut”, mărturisește aceasta, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT