Life

Cel mai scump pannetone din lume valorează cât o vilă de lux! Ce ingrediente au fost folosite

Cel mai scump pannetone din lume valorează enorm. E adevărat, dulcele preparat are ingrediente cum nu s-au mai văzut.
28.12.2023 | 16:05
Cel mai scump pannetone din lume valoreaza cat o vila de lux Ce ingrediente au fost folosite
Cel mai scump pannetone din lume valorează cât o vilă de lux / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cel mai scump pannetone din lume valorează mai mult decât o vilă de lux, într-o zonă bună a Bucureștiului. Dar, trebuie precizat că preparatul culinar favorit în perioada sărbătorilor este unic. Nu îi lipsește aurul sau diamantele, în compoziție.

Cel mai scump pannetone din lume costă sute de mii de euro

Cel mai scump pannetone din lume a costat sute de mii de euro. E adevărat, a fost o comandă specială. Și, normal, a fost cerut de un miliardar indian drept cadou de nuntă pentru fiica sa, o tânără care era îndrăgostită de preparatul italienesc de când studia în Peninsulă.

ADVERTISEMENT

Astfel, pannetone-ul de lux comandat a costat 700.000 de euro, informează The Huffington Post. Cât o vilă de lux de prin Pipera. Dar spre deosebire de o vilă obișnuită din Pipera, deliciosul cozonac în stil italienesc conține și diamante. Sau foiță de aur.

În plus, a fost făcut cu cinci kilograme de ciocolată din Ecuador, cea mai scumpă din lume. Aromele de șofran – unul dintre cele mai scumpe condimente din lume – și alte mirodenii sunt, de asemenea, printre ingredientele celebrului pannetone cerut de miliardarul indian.

ADVERTISEMENT

Evident, totul este învelit în foiță de aur comestibilă de 22 de carate, decorat cu brățări cu diamante peste care tronează o tiară din aur alb. Cu diamantele aferente, bine-înțeles. Bijuteria culinară este opera unui patiser celebru, Dario Hartvig, care a lucrat timp de trei zile la capodoperă.

De altfel, patiserul este celebru pentru lucrările sale extravagante. A realizat, acum 10 ani, un tiramisu de 80.000 de dolari, pentru un oligarh rus. Tot pentru acesta, el a mai făcut un pannetone de lux. Ceva mai ieftin, a costat doar 500.000 de euro, dar avea și el diamante.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună rețetă de pannetone

Amalia Bellantoni a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, cea mai bună rețetă de pannetone. Și, ne-a dezvăluit ea, legenda spune că pannetonele a apărut după ce un bucătar de la curtea lui Ludovic Moro ar fi ”uitat” dulcele în cuptor.

”Disperat fiind că nu avea ce dulce să pună pe masa de Crăciun a fost salvat de către un servitor pe nume Toni. Acesta a adus niște maia păstrată în casa lui pentru pâinea de zi cu zi a familiei sale. Apoi a adăugat coajă de portocale, stafide, portocale confiate și a făcut un nou aluat dulce și pufos.

ADVERTISEMENT

Rezultatul a fost un succes pentru că “pane di Toni”, în traducere “pâinea lui Toni”, fost apreciat de toți mesenii. Noi, la rândul nostru, ca adevărați italieni, pregătim acest dulce facându-l pentru toate gusturile.

Este plin de cremă la interior, ca un tort. Aluatul este pufos și acoperit cu glazură din fistic, ciocolată, vanilie, ricotta, gianduja, un desert fin italian perfect pentru masa de Craciun”, ne-a spus Amalia Bellantoni.

ADVERTISEMENT