News

Cel mai temut criminal din România este din nou liber. Are nu mai puțin de 11 victime și i-a șocat pe anchetatori. „Jur că i-aș omorî pe toţi boschetarii”

Cel mai temut criminal din România, Grigore Bota, este în libertate. Ce spun anchetatorii care s-au ocupat de cazul lui.
06.04.2024 | 15:52
Cel mai temut criminal din Romania este din nou liber Are nu mai putin de 11 victime si ia socat pe anchetatori Jur ca ias omori pe toti boschetarii
Cel mai temut criminal din România este din nou liber. colaj Fanatik/ Foto 2mnews.ro/ captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Cel mai temut criminal din România a fost eliberat din închisoare. Cine este „brancardierul morții” și cum a fost prins de oamenii legii, după ce a ucis 11 oameni? Anchetatorii care s-au ocupat de acest caz au făcut noi dezvăluiri.

Cel mai temut criminal din România, în libertate. Ce spun anchetatorii care s-au ocupat de acest caz

Așa cum FANATIK vă informa, Grigore Bota, cel supranumit ”Brancardierul Morții” sau ”Ucigașul de boschetari” a ieșit din spatele gratiilor, vineri 5 aprilie 2024. Deși în anul 2000 a fost condamnat la închisoare pe viață, el a fost eliberat după aproape 25 de ani.

ADVERTISEMENT

Grigore Bota, fost brancardier la o policlinică din Baia Mare, are acum 65 de ani și a reușit să scape de închisoare, după ce a solicitat în instanță ca pedeapsa detenției pe viață să fie înlocuită. Tribunalul Maramureș i-a admis cererea și i-a redus pedeapsa la 25 de ani de închisoare.

Victimele sale erau oameni ai străzii. Ucigașul din Maramureș îi ademenea cu băuturi alcoolice, pentru a întreține relații sexuale cu ei. Persoanele sfârșeau într-un mod groaznic, Grigore Bota lovindu-le cu bolovani în cap. Apoi, trupurile neînsuflețite erau aruncate în zona Gării CFR din Baia Mare sau pe malurile râului Săsar.

ADVERTISEMENT

Faptele au avut loc în perioada aprilie-august 2000, 11 oameni fiind uciși de acesta. În luna august au fost găsite 7 cadavre, anchetatorii aflând că ultimele crime au fost comise în nu mai puțin de 19 zile.

„Un criminal înăscut, un om cu deviaţii sexuale”

Foștii polițiști care s-au ocupat de cazul lui Grigore Bota, cel mai temut criminal din România, au fost șocați de crimele odioase comise de maramureșean. Ei au povestit cum a decurs ancheta și ce a declarat Bota după ce a fost prins.

ADVERTISEMENT

„A fost cel mai complex caz la care am lucrat. Un criminal înăscut, un om cu deviaţii sexuale. Luna august a fost cea mai fatidică – şapte crime în 19 zile. Reacţia lui Bota, la intervenţia poliţiei, a fost: Jur că i-aş omorî pe toţi boschetarii!”, a declarat Dorin Coste, fost șef Serviciul Investigații Criminale, pentru Observator News.

Anchetatorii și-au dat seama că au de-a face cu un ucigaș în serie când au observat că modul de operare era același. „Luni un cadavru pe malul stâng, marţi un cadavru pe malul drept, vineri altul, sânbătă a 11-a victimă deja. Aveam fapte în care victimele sunt lovite în cap şi deschise la pantaloni”, a adăugat Marian Baroianu, Serviciul Criminalistic Maramureș, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Grigore Bota a fost prins când cea de-a douăsprezecea victimă a reușit să fugă și să anunțe polițiștii. Criminalul a recunoscut doar trei dintre cele 11 crime, însă probele aveau să demonstreze că el era vinovatul și pentru celelalte șapte.

 

ADVERTISEMENT