News

Cel mai mare criminal în serie din România ar putea fi eliberat. ”Ucigașul de boschetari”, închis din 2000

Grigore Bota, cel mai mare criminal în serie din România, ar putea fi eliberat în 2023. ”Ucigașul de boschetari” este închis din 2000.
05.05.2023 | 08:12
Cel mai mare criminal in serie din Romania ar putea fi eliberat Ucigasul de boschetari inchis din 2000
Grigore Bota, cel mai mare criminal în serie din România ar putea fi eliberat. ”Ucigașul de boschetari”, închis din 2000. Sura foto: 2mnews.ro / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

”Ucigașul de boschetari” Grigore Bota, considerat cel mai mare criminal în serie din România, ar putea fi eliberat în 2023. În ultimii trei ani, acesta a depus mai multe cereri de eliberare condiționată. Toate au fost respinse de judecători.

Grigore Bota, cel mai mare criminal în serie din România ar putea fi eliberat. ”Ucigașul de boschetari”, închis din 2000

Recent, Grigore Bota a împlinit 64 de ani în pușcărie. El a fost condamnat la 99 de ani de închisoare, în 2000. Criminalul ar putea ieşi din închisoare după executarea a nici 22 de ani.

ADVERTISEMENT

De profesie cofetar-patiser până după Revoluția din 1989, ulterior brancardier la Policlinica nr. 2 din Baia Mare, Grigore Bota a fost arestat și încarcerat în 22 august 2000. Ulterior, în luna februarie a anului 2002, prin sentinţa penală a Tribunalului Maramureş, era condamnat definitiv la 99 de ani de închisoare pentru trei crime.

În perioada aprilie-august 2000, în Baia Mare, au fost găsite 11 cadavre. Toți era ”oameni ai străzii”, ceea ce indica un mijloc similar de acțiune. Legiștii au stabilit că oamenii muriseră începând din februarie 2000.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au fost atunci pe urmele unui criminal în serie. S-a ajuns la Grigore Bota, cel care a recunoscut trei dintre crime. Ulterior, când a fost testat la poligraf, el a mărturisit că a ucis mai mulţi oameni.

În ciuda condamnării uriașe, ”ucigașul de boschetari” a formulat nu mai puțin de șase cereri de eliberare condiționată. Nu a avut noroc. Instanțele de judecată i le-au respins pe toate.

ADVERTISEMENT

Cea mai recentă dintre aceste cereri a fost analizată de Judecătoria Baia Mare în 20 aprilie 2023. Atunci, instanța i-a respins din nou solicitarea. Cu toate acestea, magistrații au stabilit că Bota poate cere, din nou, să fie eliberat condiționat după data de 27 septembrie 2023.

Condiția ca cel mai mare criminal în serie din România să fie eliberat

Surse judiciare citate de Gândul.ro spun că individul ar putea fi eliberat chiar mai repede, însă doar cu o condiție. Grigore Bota trebuie să le demonstreze magistraților că a avut ”o bună conduită în penitenciar” și că ”și-a îndeplinit toate obligațiile civile”.

ADVERTISEMENT

”Dacă Tribunalul Maramureș îi va accepta contestația depusă, Grigore Bota ar putea să fie eliberat condiționat chiar mai repede. Deocamdată, nu a fost stabilit un termen pentru soluționarea acestei contestații”, au spus surse judiciare, pentru publicația amintită.

De notat că, în ciuda faptului că are practic o condamnare la închisoare pe viață, ”ucigașul de boschetari” are dreptul să ceară liberarea condiționată, potrivit noului Cod Penal. El a executat deja 20 de ani închisoare, minimul prevăzut de lege.

ADVERTISEMENT
Tags: