News

Cel mai de temut criminal în serie din România postdecembristă este în libertate. Grigore Bota a ucis 11 oameni. Update

Grigore Bota, cel mai de temut criminal în serie de după Revoluție, din România, a fost eliberat. ”Călăul de boschetari”, așa cum a fost supranumit, a ucis 11 oameni.
05.04.2024 | 14:04
Cel mai de temut criminal in serie din Romania postdecembrista este in libertate Grigore Bota a ucis 11 oameni Update
Cel mai temut criminal de după Revoluție din România, pus vineri în libertate. Grigore Bota, ”călăul de boschetari” a ucis 11 oameni. Sursa foto: capturi Digi24 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
05-04-2024
11:09

Grigore Bota, cel mai de temut criminal în serie din România de după Revoluție, a fost eliberat

Grigore Bota, unul dintre cei mai periculoşi criminali în serie din istoria României, a fost eliberat vineri după-amiaza din penitenciarul Baia Mare. Este acuzat că a ucis 11 oameni în urmă cu aproape 25 de ani.

Cel supranumit ”Brancardierul Morții” sau ”Ucigașul de boschetari” a ieşit pe poarta penitenciarului din nordul țării. A fost aşteptat de un prieten cu o mașină. Bota a refuzat să vorbească cu jurnaliștii.

Grigore Bota, cel supranumit ”Brancardierul Morții” sau ”Ucigașul de boschetari”, cunoscut ca cel mai de temut criminal în serie din România, va fi eliberat din închisoare vineri, 5 aprilie 2024.

Cel mai temut criminal de după Revoluție din România, pus vineri în libertate. Grigore Bota, ”călăul de boschetari” a ucis 11 oameni

Ucigașul din nordul țării a fost condamnat la închisoare pe viață. Este acuzat că a ucis nu mai puțin de 11 oameni ai străzii. Avea să fie prins după ce o potențială a 12-a victimă a reușit să scape şi a alertat autoritățile.

ADVERTISEMENT

Grigore Bota a fost arestat în august 2000 și condamnat definitiv în februarie 2002 la 99 de ani de închisoare. Până în 1989, acest a fost de profesie cofetar-patiser. Ulterior a lucrat ca brancardier la o policlinică din Baia Mare.

Ajuns la 65 de ani, Bota este acuzat că a fi ucis 11 bărbați în perioada aprilie – august 2000. După ce comitea crimele, acesta aruncat trupurile victimelor în zona Gării CFR din Baia Mare sau pe malurile râului Săsar.

ADVERTISEMENT

”Călăul de boschetari” avea 41 de ani în momentul arestării. Fusese capturat după ce a încercat să ucidă un om cu un bolovan. Victima sa a reușit să fugă și să anunțe o patrulă de poliție care se afla în apropiere.

Ulterior, Bota a recunoscut doar 3 dintre crimele comise, însă anchetatorii au demonstrat că el este autorul a 7 dintre ele. Pentru alte patru nu s-a putut dovedi implicarea sa, deși modul de operare era identic.

ADVERTISEMENT

Acesta își lovea victimele în cap cu bolovani. Toate persoanele ucise de maramureșean erau oameni ai străzii. Victimele lui Bota acceptau relații sexuale cu el, fiind ademenite cu băuturi alcoolice.

După ce a împlinit 65 de ani, Grigore Bota a solicitat în instanță reducerea pedepsei la 25 de ani de închisoare pe motiv de limită de vârstă. Surprinzător, în noiembrie 2023, Tribunalul Maramureș a admis cererea de înlocuire a pedepsei detenției pe viață.

ADVERTISEMENT

A fost dedusă perioada în care acesta a fost reținut și arestat preventiv. Astfel, Instanța a emis un nou mandat de executare a pedepsei închisorii, care expiră astăzi, vineri, 5 aprilie 2024, notează portalsm.ro.

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele...
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele exacte
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină...
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă până la noapte
Imagine rară cu cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu! Cu ce se...
Imagine rară cu cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu! Cu ce se ocupă Andrea şi Alessandro: Nu trebuie să le fie ruşine!
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Iulia Vântur pe aceiași scenă cu Jason Derulo. Unde va cânta artista în...
Iulia Vântur pe aceiași scenă cu Jason Derulo. Unde va cânta artista în fața a mii de oameni
Câți bani a câștigat Simona Halep în urma victoriei de la TAS. Nici...
Câți bani a câștigat Simona Halep în urma victoriei de la TAS. Nici nu se compară cu cât primea înainte de suspendarea pentru dopaj
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”