News

Cel puțin 13 morți și aproape 300 de răniți în Iordania, în urma unei scurgeri de gaze toxice. Video

Cel puțin 13 morți și aproape 300 de răniți au fost raportați în Iordania, în urma unei scurgeri de gaze toxice. Tragedia a fost consemnată în portul Aqaba.
27.06.2022 | 22:20
Cel putin 13 morti si aproape 300 de raniti in Iordania in urma unei scurgeri de gaze toxice Video
Tragedie în Iordania. Cel puțin 13 morți și aproape 300 de răniți, în urma unei scurgeri de gaze toxice. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter
ADVERTISEMENT

Cel puțin 13 persoane au murit şi alte aproape 300 au fost rănite în urma unei scurgeri de gaze toxice dintr-un rezervor de depozitare în portul Aqaba.

Tragedie în Iordania. Cel puțin 13 morți și aproape 300 de răniți, în urma unei scurgeri de gaze toxice

Scurgerea de gaze care stă la baza acestei tragedii s-a produs după ce un rezervor plin cu substanțe toxice a căzut în timpul transportului, a anunțat Direcția de Siguranţă Publică, potrivit The Washington Post.

ADVERTISEMENT

Ulterior, o filmare postată pe pagina de Twitter a televiziunii de stat a arătat un rezervor de depozitare când cădea în timpul transportului şi se lovește de puntea unei nave.

În clip se pot observa gaze de culoare galbenă care se ridică în aer în timp ce oamenii fug.

Televiziunea de stat Jordan TV a anunțat că 13 persoane au fost ucise. Al-Mamlaka TV, un alt canal oficial, a declarat că 199 de oameni sunt tratați în spitale.

ADVERTISEMENT

Direcția de Securitate Publică a declarat că un total de 251 de persoane au fost rănite. În online apar și cifre mai mari, spre 300 de victime.

Autoritățile locale, apel către populație să rămână în case

Dr. Jamal Obeidat, un oficial local din sănătate, a îndemnat oamenii să rămână în locuințe și să închidă ferestrele și ușile. Cea mai apropiată zonă rezidențială este la 25 de kilometri distanță de locul producerii tragediei.

ADVERTISEMENT

Portul Aqaba se află în zona nordică al Mării Roșii, lângă orașul israelian Eilat, care se află chiar peste graniță. Ambele locații sunt destinații populare pentru plajă și scufundări.

Serviciile de urgență din Eilat au declarat într-un comunicat că nu a existat niciun impact asupra orașului, dar că urmăresc situația îndeaproape.

ADVERTISEMENT