News

Cel puțin 15 persoane au murit în Mexic după ce un autocar cu turiști s-a răsturnat în vestul țării

15 persoane, printre care și doi copii, și-au pierdut viața vineri, în Mexic, atunci când autocarul în care se aflau s-a răsturnat într-o râpă
31.12.2022 | 13:53
Cel putin 15 persoane au murit in Mexic dupa ce un autocar cu turisti sa rasturnat in vestul tarii
15 turiști și-au pierdut viața în Mexic, într-un accident de autocar. Imagine de arhivă
ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, victimele sunt turişti din statul Guanajuato, din centrul ţării, care se întorceau la León, cel mai mare oraş din acest stat, după vacanţă.

Cel puţin 15 morţi după răsturnarea unui autocar

Ministerul Sănătății a precizat că printre cele 15 victime se numără și doi copii, iar alte zece persoane au suferit leziuni.

ADVERTISEMENT

“Până în acest moment se înregistrează 15 morţi”, printre care şi doi minori, şi zece răniţi, au precizat autoritățile.

Presa locală a transmis că în autocar se aflau 48 de persoane, şoferi de taxi şi familiile lor care au organizat această călătorie de final de an.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au precizat că au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului.

În luna septembrie, cel puțin 20 de persoane și-au pierdut viața în Mexic după ce o cisternă încărcată cu combustibil a lovit frontal un autocar.

Tânăr acuzat de furt, ars de viu

O altă tragedia s-a produs joi, tot în Mexic, acolo unde un tânăr de 26 de ani, acuzat că a furat o mașină, a fost ars de viu în piaţa principală a unui mic oraş din statul Chiapas, situat în sudul țării.

ADVERTISEMENT

În această zonă cazurile de justiție populară sunt un lucru obișnuit, iar biroul procurorului statului Chiapas a anunţat deschiderea unei anchete privind uciderea tânărului, fiind vorba de localitatea Santiago El Pinar, acolo unde trăieşte o comunitate indigenă.

Autoritățile au precizat că atunci când au descoperit trupul tânărului, acesta era acoperit de arsuri grave.

ADVERTISEMENT

Acest caz vine la doar o săptămână după un alt episod de justiție populară descoperit tot în statul Chiapas. Atunci, cinci tineri acuzați tot de furt au fost atârnați mai multe ore în pielea goală de mai multe panouri de baschet, înainte de a fi salvați de către autoritățile statului.

Potrivit AFP, Mexicul se confruntă în fiecare an cu sute de linşări sau tentative de execuţii extrajudiciare în fiecare an, un fenomen care, potrivit experților, se datorează parţial percepţiei larg răspândite de impunitate într-o ţară afectată de criminalitate.

ADVERTISEMENT