News

Noi detalii despre accidentul de la Unirii. Autocarul plecase cu doi şoferi. Ce a pățit unul dintre ei. ”Un cheesecake m-a salvat”

Apar noi detalii în cazul accidentului produs vineri după-amiaza în zona Unirii, în București. Se pare că autocarul plecase la drum cu doi șoferi. Ce a pățit unul dintre ei.
24.12.2022 | 11:28
Noi detalii despre accidentul de la Unirii Autocarul plecase cu doi soferi Ce a patit unul dintre ei Un cheesecake ma salvat
Informații noi în cazul tragicului accident de la Unirii. Autocarul plecase la drum cu doi șoferi. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un grav accident rutier a avut loc, vineri, înainte de intrarea în Pasajul Unirii din Capitală. Un autocar plin cu turiști greci a intrat în limitatorul de înălțime. Un bărbat de 50 de ani a murit, iar alte câteva zeci de persoane au fost rănite.

Informații noi în cazul tragicului accident de la Unirii. Autocarul plecase la drum cu doi șoferi

La câteva ore după producerea tragicului eveniment din București, în presă au început să apară informații despre șoferul care a condus autocarul.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 51 de ani, acesta era un bărbat cu mare experiență în domeniu. Acest lucru nu l-a ajutat însă să evite evenimentul rutier din Capitala României.

De regulă, astfel de curse lungi dispun de doi șoferi. Și autocarul plecat din Grecia a fost, inițial, în această situație.

ADVERTISEMENT

Presa din Grecia informează că autocarul plecase din Larissa și a oprit în orașele Volos și Salonic. Într-o primă fază, doi șoferi erau responsabili de cursă.

Ghinionul a făcut ca, la Salonic, unul dintre șoferi să acuze probleme medicale și să renunțe la deplasare.

ADVERTISEMENT

Cum nu exista un alt şofer care să îl înlocuiască, cursa a fost continuată de un singur om. Acesta a condus, non-stop, timp de 16 ore până în România.

Acesta din urmă a fost audiat vineri seară de polițiștii de la Brigara Rutieră din București. Bărbatul a declarat că nu a văzut indicatoarele de semnalizare care se aflau înaintea pasajului Unirii și așa s-a produs accidentul.

ADVERTISEMENT

Anterior, șoferul grec a fost verificat cu aparatele etilotest şi drog-test. Rezultatele au fost negative, a anunţat Poliţia Rutieră.

Reacția șoferului rămas în Grecia, după tragedia din România: ”Un cheesecake m-a salvat”

În ceea ce-l privește pe șoferul care a ratat cursa tragică spre București, acesta vorbește despre cauzele care l-au ținut acasă.

Potrivit site-ului elen Formedia.gr, șoferul și-a anulat călătoria cu doar câteva ore înainte de plecarea din Salonic.

Acesta a suferit o toxiinfecție alimentară de la o plăcintă cu brânză. A sunat la agenția de turism pentru a-și anula excursia.

În prezent, acesta nu-și poate explica cele petrecute în București, o destinație cunoscută pentru majoritatea șoferilor profesioniști de autobuze.

”Printr-o minune am scăpat. De unde era să știu un cheesecake mi-ar putea salva viața?”, a fost reacția acestuia, imediat după ce a aflat de accidentul din România.

ADVERTISEMENT