News

Cel puţin 17 morţi în urma prăbuşirii unui pod, în India. Alţi 40 de oameni sunt prinşi sub dărâmături

Prăbuşirea unui pod în construcţie a provocat zeci de victime în statul indian Mizoram. Numărul morților ar putea crește, spun autoritățile.
23.08.2023 | 13:57
Cel putin 17 morti in urma prabusirii unui pod in India Alti 40 de oameni sunt prinsi sub daramaturi
Podul care s-a prăbuşit în India Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cel puțin 17 persoane au murit în statul indian Mizoran, în urma prăbușirii unui pod feroviar aflat în construcție. Se estimează că în jur de 35 până la 40 de persoane sunt blocate sub podul care s-a prăbușit brusc, astfel că numărul deceselor este posibil să crească. Tragicul accident a avut loc în zona Sairang, la aproximativ 21 km de Aizawl, capitala statului Mizoram, în jurul orei 10 dimineața.

Al doilea pod prăbuşit în India, în două luni

Podul feroviar era în curs de construcţie peste râul Kurung şi urma să lege oraşele Bairabi şi Sairang. 17 muncitori au murit pe loc, iar lucrările de salvare ale celorlalţi 40 se află în desfăşurare. Podul are aproximativ 104 metri înălțime.

ADVERTISEMENT

“Un pod feroviar în construcţie în Sairang, lângă Aizawl, s-a prăbuşit. Cel puţin 17 muncitori au murit”, a scris şeful guvernului local pe contul său de pe reţeaua X (fostă Twitter), iar un video postat online arată cum structura metalică se desprinde şi antrenează căderea pilonlor în valea de dedesubt.

“Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare şi li se acordă tot ajutorul posibil celor afectaţi”, a transmis şi biroul premierului Narendra Modi. Şeful guvernului de la New Dehli-a declarat “îndurerat” de accident şi le-a transmis “condoleanţe celor care i-au pierdut pe cei dragi”.

ADVERTISEMENT

De altfel, Modi s-a angajat că guvernul să le plătească aproximativ 2.400 de dolari rudelor celor decedaţi. Într-o estimare preliminară se precizează că şase muncitori sunt daţi dispăruţi, existând temerea că ei ar fi fost acoperiţi de grămezile de moloz.

Statul Mizoram, unde s-a produs tragedia, este situat în estul extrem al Indiei, la graniţa cu Myanmar şi Bangladesh. Mizoram se confruntă cu dificultăți dezvoltarea industriei, lipsa infrastructurii de transport fiind unul dintre dezavantajele majore ale statului.

ADVERTISEMENT

Alte probleme cu care se confruntă statul Mizoram includ deficienţa în alimentarea cu energie electrică, telecomunicații și accesul la piața de export. Populaţia acestui stat este de aproximativ un milion de persoane.

Tot în India, nu mai departe de luna iunie, un pod de asemenea în construcţie s-a prăbușit în statul Bihar. Imaginile au fost surprinse de camerele de luat vederi și au arătat cum două părți ale podului se prăbușesc una după alta.

ADVERTISEMENT

Era pentru a doua oară când același pod s-a prăbușește, după un accident care a avut loc şi în aprilie 2022. Construcţia podului ar fi costat circa 200 de milioane de dolari și ar fi trebuit finaizată încă din anul 2019.

ADVERTISEMENT
Tags: