News

Aproape 50 de persoane au murit în SUA din cauza furtunii de zăpadă. Temperaturile au coborât la -39 de grade în Montana. Update

Furtuna de zăpadă continuă să facă ravagii în Statele Unite şi Canada. Pe Coasta de Est nu se așteaptă o îmbunatățire a vremii până joi. Aproape 50 de oameni au murit.
26.12.2022 | 17:40
Aproape 50 de persoane au murit in SUA din cauza furtunii de zapada Temperaturile au coborat la 39 de grade in Montana Update
Iarna 2022, în Ohio Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
26-12-2022
15:40

Bilanțul victimelor furtunii de zăpadă din SUA ajunge la 47 de morți

Bilanțul victimelor furtunii de zăpadă și a gerului din SUA crește de la o oră la alta. The Independent scrie că cel puțin 50 de oameni au murit.

Duminică și luni, peste 8.305 de zboruri au fost anulate în SUA, potrivit Flightaware.com. Mii de călători au fost blocați în aeroporturi în zilele Crăciunului.

26-12-2022
13:23

Furtuna de zăpadă din SUA a lăsat în urma ei aproape 40 de morți

Crește bilanțul victimelor furtunii de zăpadă din Statele Unite. Potrivit CNN, ninsorile abundente și gerul care afectează centrul şi estul SUA de mai multe zile a făcut aproape 40 de morţi.

De asemenea, mii de oameni au rămas fără electricitate în zilele  de Crăciun.

  • 115 cm măsoară stratul de zăpadă în unele părți din New York

Din cele 37 de decese, 17 au fost raportate în New York. Guvernatorul metropolei americane, Kathy Hochul, a declarat pentru postul de televiziune citat că furtuna din aceste zile este ”cea mai devastatoare din istoria statului”.

Căderile masive de zăpadă și viscolul au făcut drumurile impracticabile, au înghețat uzinele electrice și au lăsat în urmă cel puțin 17 morți în tot statul.

Din cauza valului de frig arctic care a lovit cea mai mare parte a SUA, peste 800.000 de oameni au rămas fără electricitate, iar cel puțin 28 au murit.

Peste 100.000 de case fără curent electric, în statul Maine

Peste 3.000 de zboruri au fost anulate sâmbătă, iar mai multe aeroporturi au fost închise. De asemenea, vineri, peste 200 de milioane de americani au fost sub diferite forme de avertizare meteo.

ADVERTISEMENT

Condițiile de drum înghețat au determinat autoritățile să le recomande oamenilor să rămână în case și să-şi anuleze toate călătoriile care nu sunt de urgență, însă şi aşa sute de oameni au rămas blocați în trafic.

Printre morți se numără trei persoane care şi-au pierdut viaţa în accidente de circulație în Kentucky, în timp ce altele trei au decedat în Oklahoma. â

ADVERTISEMENT

În Montana, Serviciul Național de Meteorologie a avertizat că pe versantul estic al Parcului Național Glacier și în împrejurimi ar putea cădea până la 20 cm de zăpadă, cu vânturi de până la 90 km/h.

Montana a înregistrat o temperatură de -45,6 Celsius la începutul furtunii de zăpadă, în timp ce cea mai scăzută temperatură de sâmbătă a fost înregistrată în orășelul Havre, -39 de grade.

ADVERTISEMENT

Peste 107.000 de case sunt fără curent în Maine, iar reparațiile reţelei de distribuţie a energie vor dura probabil mai multe zile. Alte state le-au cerut consumatorilor să-și reducă consumul pentru a evita întreruperile de curent.

Condițiile meteo se vor ameliora de marți din vestul spre estul Americii, în zona montană și în centrul SUA, dar Coasta de Est nu se va încălzi până joi sau vineri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, canadienii au emis avertismente de vreme severă. Sute de mii de oameni au rămas fără curent în regiunile Ontario și Quebec, în timp ce multe zboruri au fost anulate în Vancouver, Toronto și Montreal.

ADVERTISEMENT
Tags: