News

Cel puțin 45 de morți, printre care 12 copii, în Bulgaria. Autocar cuprins de flăcări pe autostradă. Ministru: ”Victimele, arse complet”. Update

Un autocar a luat foc pe o autostradă din Bulgara. Autoritățile locale anunță cel puțin 45 de morți, printre care și 12 copii. Mai multe persoane au ajuns în spitale cu arsuri.
23.11.2021 | 09:31
Cel putin 45 de morti printre care 12 copii in Bulgaria Autocar cuprins de flacari pe autostrada Ministru Victimele arse complet Update
ADVERTISEMENT
23-11-2021
07:32

Ministrul bulgar de Interne: ”Victimele, arse complet”. 12 copii au murit în accident

Autoritățile din Bulgaria vin cu informații noi legate de tragedia care a avut loc în această noapte în vestul țării. Dintre cele 45 de victime, se pare că vorbim și de 12 copii, dintre care doi gemeni, scrie BGNES.

Ministrul de Externe din Macedonia de Nord, Bujar Osmani, a declarat că autocarul implicat în accident se întorcea spre Skopje, după ce pasagerii fuseseră în excursie în Istanbul.

Boyko Rașkov, ministrul bulgar de Interne, a declarat că trupurile victimelor erau ”complet arse”, relatează BTV. ”Imaginile sunt terifiante”, a spus oficialul.

În acest moment, porțiunea de autostradă unde a avut loc tragedia este închisă circulației.

Tragedie pe o autostradă din vestul Bulgaria. Cel puțin 45 de oameni au murit, după ce autocarul în care se aflau a luat foc.

Din primele informații, printre victime se numără și copii, iar alte 7 persoane cu arsuri au fost transportate de urgență la spitalul din Capitala Sofia.

ADVERTISEMENT

Știrea tristă a fost confirmată de șeful departamentului de siguranță la incendiu din cadrul Ministerului de Interne din Bulgaria, Nikolai Nikolov.

Tragedie în Bulgaria: cel puțin 45 de morți, inclusiv copii, după ce un autocar a luat foc pe o autostradă

Tragedia de la sud de Dunăre s-a produs în jurul orei 2 dimineața, între Plovdiv și Edirne, la aproximativ 200 de kilometrii sud-vest de Sofia.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, nu este clar dacă autocarul s-a prăbușit într-o râpă și a luat foc, sau mai întâi a luat foc și abia apoi s-a prăbușit.

”Cel puțin 45 de persoane au murit după ce un autobuz a luat foc și s-a prăbușit sau s-a prăbușit și apoi a luat foc, încă nu știm cu certitudine”, declară autoritățile bulgare, conform presei bulgare.

ADVERTISEMENT

Majoritatea victimelor erau din Macedonia de Nord, a declarat un oficial de la ambasada Macedoniei de Nord la Sofia.

Peste 50 de persoane se aflau în autocarul implicat în accident

Agenția bulgară de știri BGNES notează că în autocar se aflau 52 de persoane, inclusiv 12 copii, dintre care doi gemeni. Autocarul era înmatriculat în Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Cele 7 persoane care au supraviețuit, 5 bărbați și 2 femei, au fost transportate la spitale din Sogfia.

”În spitalul nostru sunt internate 7 persoane, toate cu arsuri la nivelul feței și căilor respiratorii superioare. Sunt două cu arsuri la mâini”, a spus Maya Argirova, șefa clinicii de arși din Sofia.

Încă nu se știe exact cauza accidentului. ”Motivele accidentului pot fi multe, șoferul poate ar fi adormit, poate exista un alt motiv. De luni ploua, tronsonul este drept cu o ușoară pantă”, a declarat primarul din Pernik, Stanislav Vladimirov, aflat la locul accidentului de pe Autostrada Struma.

Conform sursei citate, din cauza accidentului petrecut la kilometrul 31 al Autostrăzii Struma pe direcția Sofia – Blagoevgrad, autostrada va rămâne închisă pe tot parcursul zilei.

ADVERTISEMENT