Un medic prezintă cele 3 ingrediente pe care să nu le mai consumi niciodată. O să le regăsești pe eticheta mai multor produse din comerț. Consumate regulat, acestea pot deveni extrem de periculoase.
Dr. Cristina Toader a vorbit despre alimente sănătoase și nesănătoase. Mulți români aleg să consume alimente ultraprocesate. Se găsesc ușor în comerț, nu sunt nici foarte scumpe și de asemenea, ne scutesc de timpul de gătire.
Nu tot ceea ce e în comerț însă este și sănătos. Tocmai din acest motiv, este bine să știm de ce să ne ferim. Câte persoane citesc etichetele produselor pe care le achiziționează? Dacă ai face asta, ai știi care sunt și cele 3 ingrediente pe care să nu le mai consumi niciodată.
Conform specialistului, orice aliment pe care îl achiziționăm din comerț, nu trebuie să conțină mai mult de trei ingrediente. Iar acest lucru se întâmplă rare ori. Totuși, e bine să cunoaștem câteva aspecte interesante.
Cele trei ingrediente pe care nu trebuie să le mai consumi niciodată sunt agenții de îngroșare, zaharurile adăugate, dar și ingrediente care se termină în ”oză”. În realitate, acestea sunt doar denumiri pentru zaharuri adăugate.
Iar medicul a explicat pe larg de ce să ne ferim, dar și în ce manieră ne afectează. Fiecare dintre aceste 3 ingrediente are ca scop conservarea produsului, sau oferirea unui gust mai aromat.
Astfel, chiar dacă poate ne e mai ușor să apelăm la produsele procesate, mai bine ne gândim de două ori înainte și verificăm lista. Iată și motivele pentru care e bine să evităm aceste 3 ingrediente:
„Agenți de îngroșare, stabilizatori sau emulgatori. Coloranţii fac produsul să arate mai bine, conservanţii îi oferă o durată mai lungă de viaţă, iar ceilalţi agenţi de îngroşare, stabilizatori sau emulgatori au rolul de a oferi o textură mai bună şi mai durabilă, indiferent de cât timp stă pe raft acel produs. Aşadar, un mare NU!
Zaharuri adăugate și îndulcitori. Evitaţi alimentele cu sirop de porumb, zahăr din trestie, sirop de malţ, melasă etc. Ingrediente care se termină în ”oză”. Zaharoză, maltoză, dextroză, fructoză sau glucoză. Toate acestea sunt denumiri pentru zaharuri adăugate, aşadar evitaţi-le!”, arată medicul.