Fotbal intern

Cele 5 elemente esenţiale de care depinde victoria României cu Croaţia! Punctele vitale ale echipei lui Mirel Rădoi + marele semn de întrebare al naţionalei noastre

17.06.2019 | 12:28
Cele 5 elemente esentiale de care depinde victoria Romaniei cu Croatia Punctele vitale ale echipei lui Mirel Radoi  marele semn de intrebare al nationalei noastre

Naţionala U 21 este aproape de debutul la Campionatul European din Italia. Prima partidă a tricolorilor este programată marţi, 18 iunie, de la ora 19:30. Mirel Rădoi a discutat enorm în ultimele zile cu fotbaliştii săi şi a încercat să întărească atât punctele vitale ale echipei, cât şi zonele unde există anumite temeri. FANATIK vă prezintă cele 5 elemente esenţiale de care depinde victoria României cu Croaţia. Un succes în primul joc ar însemna enorm pentru obiectivul îndrăzneţ al delegaţiei noastre, calificarea din faza grupelor şi obţinerea unui loc pentru Jocurile Olimpice de la Tokio.

Cele 5 elemente esenţiale de care depinde victoria României cu Croaţia! Ionuţ Radu, psihicul de fier al lotului

Liderul incontestabil la nivelul personalităţii este portarul Ionuţ Radu. Acesta a fost un om decisiv pentru naţionala României în calificări, iar acum trebuie să fie stâlpul de rezistenţă al construcţiei lui Mirel Rădoi. Sezonul excelent pe care l-a avut la Genoa l-a transformat într-un fotbalist extrem de dorit în Serie A.

În această perioadă, Inter încearcă să îl folosească drept monedă de schimb în câteva transferuri, iar cluburi precum AS Roma, Fiorentina sau Cagliari s-au arătat interesate de român. Mirel Rădoi a încercat să îl facă pe goalkeeper să nu se gândească la ce va face după turneul final şi să se concentreze doar la momentul actual. Rămâne de văzut dacă prestaţiile sale vor fi la acelaşi nivel spectaculos sau România va fi trădată de cel mai important jucător al său.

Bucurie a fotbalistilor romani printre care Ionut Radu dupa meciul de fotbal intre reprezentativele U21 ale Romaniei si Liechtensteinului, din cadrul Preliminariilor CE 2019, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, marti 16 octombrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Ionuţ Radu este căpitanul naţionalei U 21 şi omul care trebuie să transmită încredere colegilor săi. Sursa foto: Sportpictures.eu

Marea incertitudine: apărarea! Florin Ştefan, dilema

Lupta cu Croaţia va fi una extrem de aprigă. Formaţia pregătită de Nenad Gracan mizează pe cele trei puncte din meciul cu România pentru o eventuală calificare. Adversara de marţi are câteva nume importante pe faza ofensivă, precum Alen Halilovic (Standard Liege), Nikola Vlasic (ŢSKA Moscova) sau Josip Brekalo (Wolfsburg), iar defensiva lui Rădoi va avea mult de lucru.

De altfel, apărarea este marea incertitudine din organizarea tactică a selecţionerului român. Cum Nedelcearu are şanse reduse să joace după accidentarea din meciul cu Malta, lucrurile nu mai sunt la fel de sigure nici în zonă centrală, acolo unde doar Paşcanu este o garanţie la această oră. O altă zonă problematică ar putea fi cea lateral stânga, acolo unde Florin Ştefan este singura opţiune viabilă pentru Rădoi. Ştefan a impresionat în sezonul recent încheiat, dar postul său natural este ceva mai ofensiv. Când vine vorba să se apere, el are anumite carenţe, iar la partida cu Croaţia acestea ar putea fi decisive.

Laboratorul de construcţie, made in Viitorul

De la mijloc în sus România începe să prindă culoare în obraji. Sala motoarelor va fi pe mâinile lui Tudor Băluţă şi Alex Cicâldău. Primul a crescut enorm de la meci la meci şi a dat siguranţă coechipierilor, fie că a fost vorba de partidele în tricoul lui Viitorul sau ale naţionalelor României. Transferul în Premier League l-a responsabilizat, iar acest turneu poate fi locul ideal pentru a demonstra că paralela cu Gică Popescu din trecut nu este o iluzie.

“Creierul” din linia mediană a tricolorilor va fi Alex Cicâldău. Acesta a “explodat” la Craiova şi a devenit un nume din ce în ce mai interesant pentru Cosmin Contra. Pase precise, efort uriaş şi şuturi spectaculoase sunt armele cu care Cicâldău şi-a câştigat locul în echipă. De conexiunea made in Viitorul dintre Băluţă şi Cicâldău va depinde dacă posesia va fi a noastră sau a croaţilor.

Ianis Hagi, superstar

A fost un copil, apoi o promisiune, un talent şi acum este din ce în ce mai mult o certitudine. Ianis Hagi a fost fotbalistul care a cărat în spate Viitorul, care a dat magie naţionalei U 21 şi care a demonstrat în ultimele meciuri că reprezintă speranţa de mai bine a primei reprezentative. Cu siguranţă, competiţia din Italia este trambulina mult aşteptată de Hagi jr. pentru a face pasul spre o echipă de top a Europei.

În aceste zile, numele său a fost legat cu diferite formaţii importante: Ajax, Seviila sau, mai nou, Spartak Moscova. Decarul României are misiunea pe cât de grea, pe atât de frumoasă de a străluci între cei mai buni jucători U 21 de pe continent. Ianis şi-a asumat întotdeauna rolul de coordonator al naţionalei, iar meciul cu Croaţia poate fi primul act al unei opere magistrale.

Ianis Hagi se bucura alaturi de stafful condus de Mirel Radoi in meciul de fotbal intre reprezentativele U21 ale Romaniei si Liechtensteinului, din cadrul Preliminariilor CE 2019, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, marti 16 octombrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Ianis Hagi poate demonstra că este nu doar vedeta naţionalei României, ci şi un fotbalist de top la nivel european. Sursa foto: Sportpictures.eu

Man şi Coman, momentul adevărului: valorează zeci de milioane sau sunt doar “avioane”?

Al cincilea element îi are în vizor pe oamenii lui Gigi Becali, evaluaţi de patronul FCSB la sute de milioane de euro. Este vorba despre Dennis Man şi despre Florinel Coman. Viteza lui Man şi inventivitatea lui Coman sunt două dintre argumentele prin care România poate pune mari probleme Croaţiei.

Inconstanţa celor doi poate da mari bătăi de cap. Man a arătat că are momente când se blochează, dar are avantajul că şi atunci când joacă mai slab este cel puţin la acelaşi nivel cu colegii săi. “Mbappe”, pe de altă parte, a avut un salt important pe final de sezon şi ar putea fi marea revelaţie a României la acest turneu final. Driblingurile sale inedite şi execuţiile ieşite din comun îl pot transforma într-o mină de aur pentru Becali. Prima ocazie: meciul cu Croaţia!

Programul meciurilor României la Euro 2019

18.06.2019 România – Croația
21.06.2019 România – Anglia
24.06.2019 România – Franța

Toate meciurile României de la Euro 2019 sunt transmise de TVR. FANATIK.RO are doi trimiși speciali la Europeanul din Italia și San Marino: Cristi Coste și Iuliana Spirache. Astfel, FANATIK.RO îți va pune la dispoziție știrile de ultimă oră din cantonamentul România și îți va prezenta, în fiecare zi, exclusivități din cadrul echipei antrenate de Mirel Rădoi.