Life

Cele 9 obiceiuri care strică dantura. Avertismentul stomatologilor

Care sunt cele 9 obiceiuri care strică dantura. Dinții tăi vor avea cu adevărat de suferit dacă le faci. Iată avertismentul din partea stomatologilor.
21.08.2023 | 07:51
Cele 9 obiceiuri care strica dantura Avertismentul stomatologilor
Cele 9 obiceiuri care strică dantura. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cele 9 obiceiuri care strică dantura. Stomatologii au emis un avertisment pentru a le înceta, mai ales că nu par așa evidente.

Cele 9 obiceiuri care strică dantura

Unul dintre cele mai rele obiceiuri pentru dinții tăi este să îți rozi unghiile. Presiunea constantă exercitată asupra dinților în timpul rosului unghiilor poate duce la deplasarea dinților din poziția lor corectă.

ADVERTISEMENT

Acest lucru poate contribui la apariția unor probleme ortodontice, cum ar fi dinții strâmbi sau malpoziționați. De asemenea, apare și problema introducerii bacteriilor în gură.

„Mușcatul unghiilor poate face ca dinții să devină scurți, ciobiți sau chiar fracturați din cauza presiunii neuniforme aplicate în timp, erodând smalțul”, spune medicul stomatolog dr. Jamie Laviola, conform Parade.

ADVERTISEMENT

Un alt obicei care strică dantura este mestecatul gheții. Cuburile de gheață sunt dure și pot exercita presiune excesivă asupra dinților. Acest lucru poate provoca fisurarea sau chiar fracturarea smalțului dentar sau a dinților în sine.

La ce alte obiceiuri trebuie să renumți

Deschiderea sticlelor cu dinții: Folosirea dinților pentru a deschide sticle sau alte obiecte dure poate provoca fisuri sau fracturi dentare.

ADVERTISEMENT

Fumatul are efecte negative asupra sănătății orale, contribuind la apariția bolilor gingivale, a petelor pe dinți și a problemelor mai grave, precum cancerul oral. Nici folosirea țigărilor electronice nu e mai bună.

Un alt obicei care poate nu pare așa nociv la prima vedere este respirația pe gură. „Respirația cronică prin gură poate duce la uscăciunea gurii, ceea ce reduce producția de salivă și crește riscul de carii și boli ale gingiilor”, spune dr. Nicole Mackie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, periajul dentar excesiv sau prea agresiv poate duce la deteriorarea smalțului și a gingiilor, provocând retracții gingivale și sensibilitate dentară.

Folosirea incorectă a aței dentare poate duce la traumatizarea gingiilor și la deteriorarea smalțului. Asigurați-vă că folosiți ața dentară cu atenție și învățați tehnicile corecte, altfel că puteți strica dinții.

Bruxismul reprezintă obiceiul de a scrâșni dinții sau de a-i freca între ei în mod involuntar. Acest obicei poate duce la uzura excesivă a dinților și la probleme ale articulației temporo-mandibulare.

Consumul excesiv de băuturi acide poate fi și el nociv. Băuturile precum sucurile citrice și băuturile carbogazoase pot eroda smalțul dentar din cauza acidității lor.

ADVERTISEMENT
Tags: