Life

Obiceiul banal care îți distruge dinții. Stomatologii spun că e cel mai periculos dintre toate

Un obicei banal îți distruge dinții treptat. Stomatologii spun că e extrem de periculos și că multe persoane nici nu sunt conștiente de efectul său.
26.06.2023 | 08:39
Obiceiul banal care iti distruge dintii Stomatologii spun ca e cel mai periculos dintre toate
Obiceiul banal care îți distruge dinții. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

În cazul în care nu știai, un obicei banal îți distruge dinții în timp fără ca măcar să îți dai seama. Este esențial să îl eviți atât cât poți dacă vrei într-adevăr să eviți controalele la stomatolog și să ai o dantură cât se poate de sănătoasă.

Obiceiul banal care îți distruge dinții

Un expert în stomatologie a vorbit despre obiceiul banal care îți distruge dinții. Conform acestuia, în timp, făcând acest lucru, dinții erodează. Și nu, nu este vorba doar despre dulciuri, ci despre niște băuturi des întâlnite.

ADVERTISEMENT

Dacă obișnuiești să consumi băuturi acidulate, de la sucuri până la apă minerală, află că acest obicei îți distruge dinții. Cum e posibil acest lucru? Dr. Dante Devoti, un renumit dentist din New York, a explicat totul.

“Smalțul dinților este cea mai dură substanță mineralizată din corpul tău. Acidul este una dintre cauzele principale ale eroziunii dentare. Acesta descompune și slăbește smalțul dur care vă acoperă dinții.

ADVERTISEMENT

Dar expunerea prelungită la acid, în special la băuturile acide, poate provoca demineralizarea dinților, eroziunea. Din această cauză, molarii, caninii și incisivii sunt mai predispuși la carii”, a explicat specialistul.

Cele mai periculoase băuturi pentru dantură

El a mai adăugat și că saliva este, de fapt, unul dintre lucrurile care pot ajuta la neutralizarea acidității. Totuși, acest proces poate dura ceva timp, până la o oră, pentru ca acele niveluri de pH din gură să se neutralizeze, a completat specialistul.

ADVERTISEMENT

Cele mai periculoase băuturi pentru dinți rămân alcoolul, energizantele, dar și băuturile carbogazoase. De asemenea și cele efervescente sunt un adevărat pericol pentru dantura ta, completează acesta, potrivit The Mirror.

Totodată, stomatologul a mai explicat și că prezența zahărului în băuturi are un rol negativ asupra danturii noastre. Pe lângă faptul că acesta deteriorează dinții, poate să fie o sursă de hrană pentru orice tip de bacterie dăunătoare.

ADVERTISEMENT

“Consumul de sucuri este în esență o baie acidă zaharată pentru dinți. Nu numai că zahărul scade nivelul pH-ului, dar este, de asemenea, o sursă de hrană pentru bacteriile dăunătoare care “creează un ciclu de distrugere a dinților”, a mai completat Dr. Devoti, vorbind despre banalul obicei care îți distruge dinții.

ADVERTISEMENT
Tags: