Life

Obiectele pe care nu e bine să le cureți niciodată cu bicarbonat de sodiu. Le strici fără să-ți dai seama

Obiectele care nu trebuie curățate niciodată cu bicarbonat de sodiu. Riști să le strici cu acest produs, fără să realizezi.
09.05.2023 | 10:31
Obiectele pe care nu e bine sa le cureti niciodata cu bicarbonat de sodiu Le strici fara sati dai seama
Ce obiecte nu trebuie curățate cu bicarbonat de sodiu. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Iată o listă cu obiectele care nu trebuie niciodată curățate cu bicarbonat de sodiu. Acest ingredient le poate strica și trebuie să le cureți doar cu produse speciale.

Obiectele pe care nu e bine să le cureți niciodată cu bicarbonat de sodiu. Așa le poți strica

Bicarbonatul de sodiu este foarte util în casă nu doar pentru gătit, ci și pentru diverse treburi casnice. Poți curăța diverse obiecte și suprafețe cu ajutorul acestui ingredient, care poate face minuni în locuința ta.

ADVERTISEMENT

De multe ori, bicarbonatul de sodiu înlocuiește detergenții și alte substanțe chimice din comerț. Este un produs folosit de foarte multe gospodine și dă rezultate foarte bune dacă e utilizat corespunzător.

Cu toate că este de ajutor în multe situații, există câteva obiecte care nu trebuie niciodată curățate cu bicarbonat de sodiu. Acest ingredient poate avea efecte negative atunci când îl folosești pe lucruri nepotrivite.

ADVERTISEMENT

Adesea, este recomandat să redai strălucirea argintului cu bicarbonat de sodiu. Totodată, trebuie să ai mare grijă atunci când vine vorba despre obiecte vechi din argint. S-ar putea ca partea abrazivă să atace și să păteze argintul, așa că trebuie să ceri sfatul unui specialist înainte să cureți un astfel de obiect cu bicarbonat.

De asemenea, acest produs nu trebuie folosit pe marmură și cuarț. În cazul în care ai podele sau blaturi din astfel de materiale naturale, există riscul să le deteriorezi și să le pătezi cu bicarbonat de sodiu. Mineralele sunt atacate și deteriorate din cauza părții abrazive a substanței, așa că astfel de suprafețe trebuie curățate doar cu produse speciale.

ADVERTISEMENT

Sticla este un material fragil, motiv pentru care nu e bine să o cureți cu bicarbonat de sodiu. Din cauza acestui produs se poate zgâria și își poate pierde strălucirea.

Nici suprafețele de ceramică nu trebuie întreținute cu bicarbonat de sodiu. Pudra lasă o pată albă, care se îndepărtează foarte greu, informează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Ingredientul nu este recomandat nici pentru curățarea smalțului dinților. Deși are calități care te pot ajuta să-ți detartrezi dinții, nu trebuie să-l folosești zilnic pentru acest lucru, altfel smalțul se poate deteriora din cauza părții abrazive, care nu este bună nici pentru gingii.

Ce tipuri de bicarbonat există

Este important de menționat că există trei tipuri de bicarbonat, toate fiind destinate utilizărilor diferite. Bicarbonatul alimentar se poate pune în produsele de patiserie și poate elimina aciditatea unor ingrediente, precum roșiile. Totodată, poate fragezi carnea.

Bicarbonatul farmaceutic este cel mai pur, fiind destinat îngrijirii pielii și tratamentului afecțiunilor digestive, cum ar fi durerile de stomac. Nu prezintă niciun risc pentru sănătate și este făcut pentru a fi ingerat, dar nu trebuie să depășești 10 grame pe zi.

Există și bicarbonatul tehnic, mai puțin pur și mai ieftin. Este destinat lucrărilor casnice, bricolajului sau grădinăritului. Acest produs nu trebuie ingerat și nici aplicat pe piele sau păr.

ADVERTISEMENT