News

Locul din România care atrage ca un magnet. Orașul are case ieftine și joburi disponibile

Ce oraș din România a intrat direct în topul preferințelor. Este căutat pentru aerul curat, zgomotul redus și casele ieftine
15.09.2022 | 07:16
Locul din Romania care atrage ca un magnet Orasul are case ieftine si joburi disponibile
Locul din România care atrage ca un magnet oamenii. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Suceava a intrat direct într-un top 5 al orașelor. A făcut lucrul acesta datorită termoficării, curățeniei, dar și pentru siguranța cetățenilor. De asemenea, investițiile publice realizate în ultima perioadă aici au contat din plin, la fel ca disponibilitatea locurilor de muncă.

De ce sunt sucevenii mulțumiți de orașul în care trăiesc

Curios este că Suceava a reușit să devanseze orașe mult mai importante într-un studiu  „Barometru Urban – Calitatea vieții în orașele din România”, realizat de Banca Mondială.

ADVERTISEMENT

Potrivit sondajului, peste 80% din populația din mediul urban este mulțumită de orașul în care trăiește. Cel mai bine se simt cei din centrele urbane din Regiunea Centru (87%), în timp ce nemulțumiți sunt cei din orașele din Sud-Muntenia (74%).

Dacă ne raportăm la mediul urban atunci trebuie să știți că Cluj-Napoca este orașul considerat cel mai atractiv. Metropola este urmată de Brașov și Timișoara.

ADVERTISEMENT

Calitatea aerului a punctat serios pentru Suceava, în condițiile în care regiunea București-Ilfov este la cel mai scăzut nivel de mulțumire din acest punct de vedere. În Suceava peste 91% au apreciat lucrul acesta.

De asemenea, capitala medievală a Moldovei este prima și la nivelul zgomotului, cu 85%, urmată de Piatra Neamț (81%).

ADVERTISEMENT

De altfel, Suceava, Cluj-Napoca, Constanța și Oradea sunt cele patru reședințe de județ care se află în topul primelor zece localități în care cetățenii apreciază efortul implicării urbei împotriva încălzirii urbane.

Suceava a punctat serios și în privința curățeniei, dar a intrat și în clasamentul localităților în care cetățenii apreciază efortul implicării urbei împotriva încălzirii urbane.

ADVERTISEMENT

Investițiile publice sau siguranța locuitorilor sunt alte puncte forte ale Sucevei, un oraș care oferă și locuri de muncă. De altfel, la acest capitol mai multe localități au avut probleme.

De remarcat că studiul „Barometru Urban – Calitatea vieții în orașele din România” a avut la bază un sondaj cuprinzător privind calitatea vieții în 41 de localități urbane din România.

Acesta a fost realizat în perioada 1 iulie–15 august 2020.

ADVERTISEMENT
Tags: