News

Cele mai misterioase locuri de pe Pământ. Opt zone în care nu există gravitație deloc. Ce se întâmplă, de fapt

Topul celor mai misterioase locuri de pe Pământ. Aici nu există deloc gravitație. Cum poți ajunge la ele și ce se întâmplă acolo, de fapt
04.12.2022 | 10:00
Cele mai misterioase locuri de pe Pamant Opt zone in care nu exista gravitatie deloc Ce se intampla de fapt
Care sunt cele mai misterioase locuri de pe Pământ. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

V-ați întrebat vreodată care sunt cele mai misterioase locuri de pe Pământ? Ei bine, acestea sunt opt la număr și peste tot puteți să ajungeți. Vă avertizăm însă că mai toate au stârnit curiozitatea specialiștilor. Experții au observat că acolo gravitația nu funcționează

Care sunt cele mai misterioase locuri de pe planetă

Concret, pe planeta noastră există câteva anomalii, mai exact câteva locuri în care legile gravitației nu pot fi aplicate sub nicio formă. De exemplu, există o zonă în care mașina poate merge cu motorul oprit.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe pământ este și o cascadă a cărei apă nu cade sau un bolovan foarte greu care poate să stea pe vârful unei stânci fără să se prăbușească.

Piatra Dawasco din Argentina este prima minune de acest gen. Cu o greutate de peste 300 de tone, a stat pe marginea unei stânci timp de câteva milenii. Cu toate acestea, la data de 29 februarie 1912, piatra a căzut brusc. La peste nouă decenii distanță, localnicii au restaurat totul și au așezat o copie de plastic în același loc.

ADVERTISEMENT

Cascada care curge „invers” în Anglia are un secret, și anume, vântul. Rafalele puternice  captează apa care se deplasează în jos și curentul o ridică în direcția opusă.

Casa Secretelor din SUA, Oregon este un alt loc în care gravitația și-a arătat splendoarea. Aici discutăm despre un câmp de forță sferică. Numit și „pământ interzis”, este mai popular cu numele de Vortex.

ADVERTISEMENT

Are o forță de aspirație enormă care nu nu permite lucrurilor să rămână în poziție verticală. În același timp este provocată o iluzie optică ciudată. Astfel, cine se poziționează spre sudul magnetic, ajunge să pară mai înalt.

Bolovanul de Aur din Myanmar pare a fi la prima vedere o piatră acoperită cu frunze de aur, una gata să pice oricând. Experții spun însă că se află în aceeași poziție de peste 2500 de ani

ADVERTISEMENT

O legendă locală spune că piatra a fost făcută din părul lui Buddha, care se află în interior. Nimeni și nimic nu a reușit să doboare bolovanul, dar localnicii cred că femeie ar putea face asta. Prin urmare, acestea nu pot atinge sanctuarul.

Drumul de la poalele Muntelui Aragats din Armenia este vizitat anual de mii de pelerini. Aceștia vin să asiste la un fenomen neobișnuit anti-gravitație.

Concret, dacă opriți mașina și o lăsați în poziție neutră, pur și simplu autovehiculul va urca pe deal. Oamenii n-au ezitat și au transmis că este mai ușor să urci decât să cobori.

Barajul Hoover din Nevada, SUA are 221 m și o poveste aparte. Dacă încercați să turnați apă peste el veți vedea că aceasta nu va cădea, dimpotrivă. Apa va curge și va pluti prin aer. Totul se petrece datorită curentului puternic creat de structura barajului.

Devil’s Tower, Wyoming, SUA, adică turnul diavolului este situat în mijlocul Marilor Câmpii complet plate. Vorbim despre un monolit de origine vulcanică. Este o atracție pentru alpiniști care spun că nu îl pot escalada niciodată până la capăt din cauza zidurilor sale.

Drumul misterios din Coreea de Sud scoate la iveală o altă dilemă. Astfel, o mulțime de sticle goale sau conserve lăsate pe acest drum vor aluneca în sus. Și, în mod evident, toți turiștii vor să verifice. Autoritățile au simțit chemarea și au pus chiar și un semn unde punctul gravitațional este maxim.

ADVERTISEMENT