Life

Cele mai periculoase treburi casnice. Pot provoca orbire în anumite situații. La ce trebuie să fie atente gospodinele

La ce trebuie să fii atent înainte de a începe treburile casnice. Situațiile pe care trebuie să le eviți dacă vrei să nu fii în pericol
20.12.2023 | 11:47
Cele mai periculoase treburi casnice Pot provoca orbire in anumite situatii La ce trebuie sa fie atente gospodinele
Treburile casnice care reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea ochilor tăi Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Pentru multe persoane, curățenia este o activitate de relaxare, în timp ce pentru alții este un chin. Însă, înainte de a începe să faceți curat, trebuie să vă asigurați că produsele pe care le folosiți sunt sigure pentru organism și nu prezintă niciun pericol.

Produsele de curățenie pot deveni cei mai mari dușmani ai sănătății ochiilor

Pentru ca totul să strălucească lună în casă, multe persoane folosesc produse chimice puternice. Acestea sunt folosite pentru a elimina germenii, bacteriile, dar și pentru a dezinfecta corespunzător orice tip de suprafețe.

ADVERTISEMENT

Nu multă lume citește etichetele sau modul de folosire al produselor de curățare. Ba mai mult, există cazuri în care acestea sunt folosite în forma pură, fără a fi diluate cu apă, iar asta poate fi un adevărat pericol.

Deși pare greu de crezut, produsele de curățare chimice sunt una dintre cauzele care duc cel mai frecvent la orbire. Folosite necorespunzător, fără protecție, acestea pot afecta vederea și pot provoca arsuri chimice.

ADVERTISEMENT

Iritații oculare severe pot apărea de fiecare dată când un produs chimic este manevrat greșit. Cele mai periculoase dintre ele sunt cele folosite la grădinărit sau în construcții. Odată intrate în contact cu ochii, acestea pot provoca arsuri severe.

Cum trebuie să te protejezi de substanțele chimice care pot duce la orbire

Leziuni oculare pot apărea și în timpul banalului șters de praf. Atunci, se pot elibera în aer diverse particule care intră în contact cu ochii și care, la fel, provoacă leziuni oculare.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, se recomandă folosirea unui echipament adecvat atunci când vine vorba de curățenie. Ochelarii de protecție, masca și mănușile sunt perfecte pentru a sta departe de astfel de probleme nedorite.

La fel de periculoase sunt și obiectele ascuțite pe care mulți le folosesc la grădinărit. O clipă de neatenție poate duce la o catastrofă. Pericol paște și în bucătărie acolo unde, dincolo de ustensilele ascuțite, există și pericolul uleiul încins în timpul preparării diverselor alimente.

ADVERTISEMENT

Pentru a sta departe de astfel de situații, se recomandă maximă precauție în timpul curățeniei. Este foarte bine să fie prezent în locuință măcar un echipament de protecție și să fie folosit în funcție de nevoie.

Și, totuși, în cazul în care se ajunge la astfel de leziuni oculare care pot duce la orbire, se recomandă consultarea imediată a specialistului. Nu trebuie să se intervină cu nimic acasă pentru a nu duce la alte complicații ulterioare.

ADVERTISEMENT
Tags: