Life

Băutura care îți curăță rapid geamurile, nu lasă urme deloc și le face strălucească. Puține gospodine știu de acest truc genial

Băutura banală care te scapă de petele de pe geamuri și suprafețele de sticlă. Trucul care te ajută să faci curățenie în timp record
18.12.2023 | 19:46
Bautura care iti curata rapid geamurile nu lasa urme deloc si le face straluceasca Putine gospodine stiu de acest truc genial
Băutura care redă strălucirea de altă dată a geamurilor tale Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În perioada sărbătorilor, gospodinele sunt mai preocupate de curățenie ca niciodată. Geamurile reprezintă mereu o problemă, mai ales că niciodată nu par suficient de curate. Însă, pentru acest detaliu există o soluție ieftină și eficientă.

Cum poți să redai strălucirea geamurilor cu ajutorul ceaiului negru

Geamurile sunt cele mai ”sensibile” elemente dintr-o locuință. Acestea sunt mereu predispuse la murdărie, pete și amprente. De cele mai multe ori, pare că nimic nu este destul de eficient pentru a le curăța așa cum trebuie.

ADVERTISEMENT

Deși există o multitudine de soluții pe piață, nu toate sunt și eficiente. Sau, cel puțin, nu așa cum s-ar aștepta unele gospodine. Însă, ceea ce nu știe multă lume este faptul că există o variantă extrem de ieftină și de eficientă în curățarea geamurilor.

Ceaiul negru, căci despre el este vorba, face adevărate minuni în cazul geamurilor. Acesta topește instant orice pată sau urmă de grăsime, datorită taninurilor pe care le conține.

ADVERTISEMENT

Ceaiul negru este eficient în curățarea suprafețelor de sticlă datorită substanțelor chimice pe care le conține. Denumite tanini, acestea au tendința de a se atașa de alți compuși organici.

Soluția care te scapă de petele și urmele nedorite de pe suprafețele de sticlă

Cum pe ușile de sticlă sau pe geamuri sunt diverse reziduuri de proteine, odată curățate cu ceai negru, petele nu mai revin în acea zonă. Ceaiul nu doar că le curăță, ci le facă să și strălucească, ca noi.

ADVERTISEMENT

Pentru a prepara soluția minune cu care să puteți curăța suprafețele de sticlă și geamurile, aveți nevoie de două ingrediente. Și anume, apă clocotită și patru pliculețe de ceai negru.

Apa se pune la fiert și, după ce a dat în clocot, se toarnă peste cele patru plicuri de ceai. Acestea se lasă la infuzat timp de 10 minute. Timpul poate fi și mai mare de 10 minute, dacă se dorește ca soluția să fie mai puternică și mai eficientă.

ADVERTISEMENT

După ce s-a răcit complet, ceaiul infuzat se toarnă într-o sticlă cu pulverizator, pentru a fi mai ușor de folosit. Apoi, această soluție se aplică pe geamurile murdare sau pe ușa de sticlă de la duș. Se lasă să acționeze, după care se șterge cu o cârpă uscată și curată.

Gospodinele care apelează la acest truc de curățenie trebuie să știe foarte bine proprietățile ceaiului negru. Deși curăță foarte bine suprafețele de sticlă, acesta nu este la fel de eficient pe alte suprafețe. Tocmai de aceea, ceaiul negru nu se recomandă a fi folosit pe post de antimicrobian sau dezinfectant.

ADVERTISEMENT
Tags: