Sport

Cele mai tari imagini de la România – Elveția 1-0. Ce a primit Stanciu de la ultrași

FANATIK a fost în toate zonele fierbinți ale Arenei Naționale la meciul România - Elveția 1-0 și vă prezintă o serie de imagini care vor rămâne pentru posteritate.
22.11.2023 | 01:20
FANATIK a fost în toate zonele fierbinți ale Arenei Naționale la meciul România - Elveția 1-0 și vă prezintă o serie de imagini care vor rămâne pentru posteritate. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

În urma succesului obținut în ultima partidă a preliminariilor, ”tricolorii” au încheiat grupa pe primul loc, fără înfrângere, și vor fi în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru turneul final.

Imagini de colecție de la România – Elveția 1-0

A fost o seară magică pe Arena Națională la întâlnirea România – Elveția 1-0. Ultimul fluier al arbitrului italian Davide Massa a dat startul sărbătorii, jucătorii lui Edi Iordănescu petrecând alături de cei 50.000 de suporteri.

ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au salutat publicul prezent pe cel mai mare stadion al țării și au mers în fața peluzei unde se aflau ultrașii de la ”Uniți sub tricolor” și au cântat, au scandat și mau dansat alături de aceștia.

Fanii l-au chemat la gard pe căpitanul Nicolae Stanciu și i-au dat o portavoce pentru a putea transmite un mesaj tuturor celor aflați în peluză. Jucătorii s-au bucurat minute ca niște copii în fața suporterilor.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi și George Pușcaș, marcatorii celor două goluri din decisivul cu Israel, au sărbătorit înveliți în steaguri tricolore, în timp ce Denis Drăguș, Florinel Coman și Andrei Artean și-au luat alături de ei pe gazon copiii.

Înainte de a se îndrepta spre centrul terenului pentru a continua sărbătoarea, jucătorii naționalei au afișat către fanii din peluză un banner cu următorul mesaj: ”Alături de voi, vrem o țară întreagă în spate. Cu toții la Euro, între români doar unitate!”

ADVERTISEMENT

A curs șampania pe gazonul Arenei Naționale

După ce au salutat publicul, ”tricolorii” s-au adunat la mijlocul terenului și au sărbătorit cu șampanie calificarea senzațională la Euro 2024. Pe o pancartă aflată pe teren era scris în limba germană mesajul: ”Deutschland, wir kommen (n.r. – Germania, venim)”.

Maestrul de ceremonii a fost portarul Ionuț Radu care le-a cerut fanilor să deschidă lanternele telefoanelor, iar apoi a început să cânte împreună cu aceștia. În timp ce ”tricolorii” sărbătoreau, din tunurile amplasate pe gazon au explodat confetti de culoare galbenă.

ADVERTISEMENT

La plecarea de la stadion, jucătorii naționalei au fost asaltați pentru poze și autografe de suporterii care au înconjurat autocarul. Unul dintre cei mai solicitați fotbaliști a fost Olimpiu Moruțan, omul cu pasa decisivă la golul marcat de Denis Alibec.

”Tricolorii” vor merge în vara viitoare la turneul final din Germania. Tragerea la sorți va avea loc pe data de 2 decembrie, de la ora 19:00, într-o ceremonie programată la Hamburg în clădirea “Elbphilharmonie Laeiszhalle”.

Chiar dacă va fi în urna a doua valorică, după ce a câștigat grupa preliminară, naționala României poate nimeri într-o grupă de foc la Euro 2024. Acest lucru este posibil din cauza Italiei, care ar putea fi plasată în ultima urnă valorică. În aceste condiții, ”tricolorii” ar putea să întâlnească Franța (urna 1), Olanda (urna 3) și Italia (urna 4).

Jucătorii asaltați de fani pentru autografe

ADVERTISEMENT