News

Cele mai tari perle la simularea de Bacalaureat 2024. Cum a explicat un elev explozia demografică de după război: ”După întoarcerea bărbaților a avut loc un…”

Elevii care au susținut simularea Bacalaureat 2024 au obținut rezultate slabe, dar au fost productivi în ceea ce privește ”perlele”.
17.03.2024 | 17:41
Cele mai tari perle la simularea de Bacalaureat 2024 Cum a explicat un elev explozia demografica de dupa razboi Dupa intoarcerea barbatilor a avut loc un
Simularea la Bacalaureat 2024 a produs o nouă ”generație” de perle ale elevilor participanți / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Simularea Bacalaureat 2024 s-a încheiat cu medii îngrijorătoare. Aproape jumătate din elevii de clasa a XII-a nu au reușit să obțină nota 5 la Limba Română, în timp ce la matematică sau istorie, doar 65% au obținut nota de trecere.

Româna, limbă străină pentru mulți candidați

Pe lângă lucrările dezastruoase, profesorii din comisii au pus deoparte, ca în fiecare an, cele mai tari perle emise de elevii care se pregătesc pentru ”examenul maturității”.

ADVERTISEMENT

La Limba și literatura română, un elev a scris o frază imposibil de înțeles, la subiectul referitor la amplasarea pe trotuar a tejghelelor de la Paris.

“Motivul este că cărțiile ceea ce nu a fost cumpărat, acolo este vânzat mai ieftin și așa cei mai sărac pot să citesc cărțiile”, a scris un elev de clasa a XII-a.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre rolul presei în societate, un alt candidat a notat că ”presa poate pe unii să-i influențeze cu ușurință, pe doar câțiva din populația globului și pe ‘cealantă’ parte a populației mai greu sau chiar deloc”.

Perle la simularea Bacalaureat 2024: cum s-a încheiat ”războiul civil între cereale și grâu”

La fel de amuzante au fost și lucrările la istorie. Aici, un tânăr aspirant a scris că “Geto-Dacii au continuat să trăiască pe Columna lui Traian”, însă nu a uitat nici de țările baltice, care, în viziunea lui, au fost ”inventate de Imperiul Otoman”

ADVERTISEMENT

Mergând mai departe, un alt candidat a avut de argumentat explozia demografică de după război. “După întoarcerea bărbaților din război a avut loc un baby boom”, a scris tânărul.

Un alt adolescent deplânge lipsa culturii în rândul clasei politice. El crede că țara ar trebui condusă de ”o persoană care să știe să scrie și să citească și să nu mai citească discursul scrise pe foi”, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Tot la istorie, autorul unei alte lucrări a încercat să explice cum a ajuns Rusia la dictatură. ”În Rusia a avut loc un război civil între cereale și grâu, terminat cu victoria dictaturii”, a scris acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: