Life

Cele mai tari tâguri de Crăciun de la Viena. Unde să te distrezi cu bani puțini

Iată cele mai frumoase târguri de Crăciun de la Viena. Unde să te distrezi cu bani puțini în perioada sărbătorilor de iarnă.
23.10.2023 | 21:44
Cele mai tari taguri de Craciun de la Viena Unde sa te distrezi cu bani putini
Ce târguri de Crăciun poți vizita în Viena. Sursa foto: Interra Travel
ADVERTISEMENT

Mai sunt doar două luni până la sosirea Crăciunului, perioada favorită a multor români. Unii dintre ei vor să-l sărbătorească într-un mod unic, în destinații de poveste, din țară sau din afară. Viena este unul dintre locurile pentru care optează adesea, în special pentru târgurile de Crăciun de aici.

Ce târguri de Crăciun poți vizita în Viena cu bani puțini

Viena este un oraș mult mai frumos iarna. Târgurile de Crăciun din capitala Austriei au ajuns renumite în întreaga lume, datorită decorului de basm și nu numai. Dacă ai în plan să le vizitezi în acest an, află că din România poți ajunge în Viena cu avionul,  mai rapid, sau trenul, care are rută directă sau cu mașina, dar transportul va fi mai îndelungat în cazul acestor două mijloace din urmă.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare târg de Crăciun din Viena are loc în perioada 20 noiembrie-26 decembrie și se află chiar în fața primăriei din oraș, mai exact, în piața Rathausplatz. Luminile strălucitoare, bradul de Crăciun frumos amenajat și întreaga atmosferă te vor fascina de-a dreptul.

Alege o cazare în centrul Vienei dacă îți dorești să ajungi mai rapid la destinație. Un alt târg de poveste este cel de la Schonbrunn. Se găsește în grădinile Palatului Schonbrunn și se caracterizează printr-o atmosferă aristocratică. Nu trebuie să ratezi produsele tradiționale austriece, potrivit forumviena.ro

ADVERTISEMENT

Tot la târgul Schonbrunn vei putea cumpăra produse handmade și decorațiuni pentru brad sau locuință. Magia sărbătorilor se va simți altfel acasă, dacă o vei îmbina cu elemente din alte culturi. Și târgul de la Castelul Belvedere îți va tăia respirația.

Târgul de Crăciun de la Castelul Belvedere te va lăsa fără cuvinte

Târgul de Crăciun de la Castelul Belvedere este amplasat chiar în curtea locației impozante și cu o istorie foarte frumoasă. Aici se află unele dintre cele mai impresionante opere ale Vienei, care aparțin lui Gustav Klimt, Egon Schiele și Oskar Kokoschka.

ADVERTISEMENT

Muzeul Etnologic din Viena găzduiește un târg de Crăciun inedit care se concentrează pe tradițiile și obiceiurile Crăciunului din întreaga lume. Aici, vei descoperi decorațiuni și produse din toate colțurile lumii și vei putea gusta mâncăruri tradiționale din diverse culturi. Târgul oferă o experiență multiculturală și educativă, perfectă pentru toate vârstele. Muzeul Etnologic este ușor de găsit în centrul orașului Viena, lângă Burggarten.

Târgul de Crăciun din Piața Maria Theresien sau Târgul de Crăciun de la Piața Freyung sunt de asemenea printre cele mai frumoase din Viena. Vei descoperi o mulțime de standuri cu obiecte de artizanat sau delicatese de sezon. Nu vor lipsi mâncărurile tradiționale și vinul fiert.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate acestea, nu trebuie să ratezi târgul de Crăciun situat într-unul dintre cele mai vechi cartiere din Viena, târgul de la Am Hof, care te va face să te simți din nou copil. Decorul este unul istoric și îți va încărca amintirile cu imagini de vis.

ADVERTISEMENT
Tags: