Life

Când se deschid Târgurile de Crăciun din Europa în 2023. Românii care merg în Praga vor mai avea de așteptat

Când se vor deschide Târgurile de Crăciun din Europa în 2023. Cei care merg în Praga mai au de așteptat. Unele s-au deschis deja.
17.11.2023 | 18:28
Cand se deschid Targurile de Craciun din Europa in 2023 Romanii care merg in Praga vor mai avea de asteptat
Când se deschid Târgurile de Crăciun din Europa în 2023. Sursa foto: Unsplash/Daniels Joffe
ADVERTISEMENT

Târgurile de Crăciun din Europa se vor deschide în curând. Unele și-au deschis deja porțile, în timp ce altele vor aștepta un număr mare de turiști începând de la finalul lunii noiembrie.

Când se deschid Târgurile de Crăciun din Europa în 2023

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar marile orașe din Europa își vor deschide târgurile de Crăciun în viitorul apropiat. Unele s-au deschis deja, în timp ce altele se vor deschide până la finalul lui noiembrie.

ADVERTISEMENT

Târgul de Crăciun din Viena s-a deschis deja pe 11 noiembrie și va fi deschis până pe 26 decembrie. Este unul dintre cele mai vizitate târguri de sărbători din toată Europa, iar capitala Austriei este o destinație sigură mai ales pentru familii.

Una alt târg foarte vizitat este cel din Salzburg, Austria. Tradițiile din trecut, spectacolele gratuite de colinde și produsele locale sunt de neratat la acest târg, deschis în perioada 23 noiembrie 2023 – 1 ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă mergi la Berlin în perioada următoare, trebuie să știi că sunt mai multe târguri în oraș, unele mai mici sau mai mari. Există chiar și unul dedicat animalelor de companie.

Târgurile din zonele Spandau, Alexanderplatz, Gendarmenmarkt și Palatul Charlottenburg sunt unele dintre cele mai frumoase, iar turiștii se pot bucura de mai multe preparate tradiționale. În Berlin, târgurile vor fi deschide între 20 noiembrie 2023 și 1 ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

Românii care au de gând să meargă în Praga trebuie să mai aștepte până la deschiderea Târgului de Crăciun. Acesta se va deschide pe 2 decembrie, iar locuitorii și turiștii îl pot vizita până pe 4 ianuarie 2024.

Piața Old Town Square din Praga e cea mai mare din Cehia, iar vizitatorii se vor putea bucura de preparate tradiționale de Crăciun, cum ar fi cârnați cehi, biscuiți sau vin fiert, notează wowbiz.ro.

ADVERTISEMENT

Pe 24 noiembrie se va deschide și Târgul de Crăciun din Strasbourg, Franța, pe care turiștii îl pot vizita până pe 24 decembrie. Acest iral a fost numit, de multe ori, “Capitala Crăciunului”, deoarece capătă un adevărat aer de sărbători în această perioadă.

Ce alte târguri de Crăciun se vor deschide în perioada următoare

Turiștii mai pot vizita și alte târguri de Crăciun din Europa. De exemplu, cel din Budapesta va fi deschis în perioada 18 noiembrie 2023 – 1 ianuarie 2024. Cel din Gothenburg, Suedia, va putea fi vizitat între 19 noiembrie și 30 decembrie 2023.

În perioada 24 noiembrie – 31 decembrie, turiștii se pot bucura de atmosfera sărbătorilor la târgul de Crăciun din Bruxelles, Belgia. În Cologne, Germania, târgul va avea porțile deschise între 24 noiembrie și 23 decembrie.

Târgul de Crăciun din Tallinn, Estonia, va fi deschis ceva mai mult timp. Astfel, turiștii îl vor putea vizita în perioada 1 decembrie 2023  – 7 ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT
Tags: