Life

Cele trei ingrediente care dezinfectează prosoapele de bucătărie. Te scapă de mirosul neplăcut și sigur le ai deja în casă

Cele trei produse care curăță și sterilizează ștergarele de bucătărie. Te ajută să elimini mirosul greu și se găsesc în orice locuință.
02.09.2023 | 00:15
Cele trei ingrediente care dezinfecteaza prosoapele de bucatarie Te scapa de mirosul neplacut si sigur le ai deja in casa
Cele trei produse care curăță și sterilizează ștergarele de bucătărie. Te ajută să elimini mirosul greu și se găsesc în orice locuință. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cele trei ingrediente care dezinfectează prosoapele de bucătărie. Te scapă de mirosul neplăcut și sigur le ai deja în casă. FANATIK îți propune să arunci un ochi peste paragrafele următoare pentru a vedea despre ce este vorba.

Cele trei produse care curăță și sterilizează ștergarele de bucătărie. Te ajută să elimini mirosul greu și se găsesc în orice locuință

Cele trei produse care curăță și sterilizează ștergarele de bucătărie, care sunt unele dintre cele mai murdare materiale. Te ajută să elimini mirosul greu și se găsesc în orice locuință. Gospodinele le folosesc la numeroase întrebuințări.

ADVERTISEMENT

Toată lumea știe că bicarbonatul de sodiu este un praf minune care nu se folosește numai în industria alimentară, ci și în cea a curățeniei. Al doilea ingredient care scoate duhorile din prosoape constă în oțet, în special de mere.

De asemenea, al treilea produs care nu trebuie să lipsească când vine vorba de curățarea ștergarelor de bucătărie este săpunul. Mai exact, este vorba de fulgii de săpun care ajută țesăturile să devină impecabile de la prima spălare.

ADVERTISEMENT

Și unde mai pui că este un ingredient la îndemâna tuturor și care nu are un preț foarte mare. De acum înainte vei renunța definitiv la produsele scumpe și toxice din comerț pentru că tot ce ai nevoie se găsește în locuința ta.

Truc rapid pentru dezinfectarea ștergarelor de bucătărie

Iată un truc rapid și simplu pentru dezinfectarea ștergarelor de bucătărie care capătă extrem de repede un miros urât și care au nevoie de o curățare frecventă. Pentru asta îți trebuie toate ingredientele de mai sus.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este necesară foarte puțină apă și o mână de fulgi de săpun care se fierb într-o cratiță până când se dizolvă. Soluția obținută se toarnă într-un lighean și se pun peste prosoapele de bucătărie murdare unul câte unul.

Bicarbonatul de sodiu se amestecă cu un strop de oțet. Se aduc ingredientele la punctul de fierbere până când apare o spumă. Se ia oala de pe foc și se lasă la răcit, apoi se clătesc ștergarele prin această soluție. Prosoapele se scot la aer curat pentru a se usca în razele soarelui.

ADVERTISEMENT

Ștergarele de bucătărie nu vor mai mirosi urât, ci vor avea o mireasmă plăcută datorită fulgilor de săpun. Și nici nu este nevoie să folosești balsam de rufe. În plus, te bucuri și de un alt avantaj major, eliminarea microorganismelor mulțumită oțetului alb.

La ce perioadă se schimbă prosoapele de bucătărie

Un articol publicat pe sensodays.ro ne spune la ce perioadă se schimbă prosoapele de bucătărie, specialiștii subliniind că acest obicei trebuie să fie unul frecvent. E bine să se țină cont de numărul membrilor din familie și cât de des se gătește.

Spre exemplu, dacă un ștergar a fost utilizat pentru a șterge blatul după pregătirea puiului, atunci acesta nu mai poate fi folosit de nimeni, ci băgat direct la spălat. Aceeași situație este valabilă și în cazul ouălor sau altor tipuri din carne.

Dacă umiditatea din bucătărie este una ridicată, ia în considerare schimbarea zilnică a prosoapelor, în special vara. Acest lucru este necesar și pentru prosoapele de baie dacă vrem să avem o igienă corectă și corespunzătoare.

Alții spun că acestea pot fi puse în mașina de spălat o dată la 2-3 zile, deși unii experți sunt de părere că ar trebui să le folosim maxim o săptămână. Totul depinde de fiecare în parte, dar și de problemele medicale cu care se confruntă.

ADVERTISEMENT