Life

Cele trei plante pe care trebuie să le ai neapărat în casă. Sunt considerate ”pompe” de oxigen naturale

Trebuie să ai neapărat în casă aceste trei plante. Sunt considerate ”pompe” de oxigen și nu doar că îți decorează locuința, dar au un efect terapeutic.
28.09.2023 | 14:53
Cele trei plante pe care trebuie sa le ai neaparat in casa Sunt considerate pompe de oxigen naturale
Cele trei plante pe care trebuie să le ai neapărat în casă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Trebuie neapărat să ai în casă aceste trei plante, dacă vrei să te bucuri de o stare de bine și să scapi de stres. Sunt considerate ”pompe” de oxigen și sunt cunoscute pentru efectul lor terapeutic.

Cele trei plante pe care trebuie să le ai neapărat în casă

Plantele nu doar că ne înfrumusețează încăperile din casă, dar au și alte beneficii. Sunt plante care aduc noroc în casă, care oferă un miros plăcut, dar și plante care au un efect terapeutic.

ADVERTISEMENT

Aceste trei plante trebuie neapărat să le ai în casă. Ele pot depoluarea atmosfera și o pot curăța. Este bine cunoscut faptul că plantele produc oxigen, însă unele dintre ele sunt ceva mai ”puternice”.

Cele trei plante considerate ”pompe” de oxigen elimină toxinele din jur și reduc stresul. De asemenea, sunt esențial în special pentru persoanele care au o viață activă, dar și un program stresant.

ADVERTISEMENT

Sabia Sfântului Gheorghe este prima dintre cele trei plante pe care trebuie să le ai neapărat în casă. Nu necesită prea multă îngrijire, dar are niște frunze ceva mai ascuțite. Cum acționează planta?

Captează dioxidul de carbon pentru a elibera oxigen în timpul nopții, spre deosebire de alte plante. Mai mult de atât, Sabia Sfântului Gheorghe este una dintre plantele pe care le poți ține în dormitorul tău, pentru un somn liniștit.

ADVERTISEMENT

Cum acționează Aloe Vera

Și Aloe Vera are aceleași beneficii. Nici ea nu necesită prea multă îngrijire și oferă un aer proaspăt. Aceasta plantă filtrează particulele toxice și de asemenea, are o durată de viață destul de lungă. Ca să nu mai vorbim și de beneficiile pe care frunzele ei le a asupra pielii sau a organismului.

Palmierul de bambus nu trebuie să lipsească nici el din casa ta. Este o plantă originară din China, dar care se găsește și în România. Aceasta poate filtra benzenul și tricloretilena. O poți așeza oriunde în casă, pentru că are un aspect plăcut.

ADVERTISEMENT

De asemenea curăță atmosfera din casa ta, iar diferența o să o simți. Iar același lucru este valabil și în cazul iederei. Această plantă purifică și ea aerul și nu e deloc dificil de îngrijit. O poți planta fie în pământ, fie în ghiveci.

ADVERTISEMENT