Life

Celebra prezentatoare tv care se temea să nu fie împușcată de Nicolae Ceaușescu. Povestea neștiută a Deliei Budeanu

O celebră prezentatoare tv dezvăluie că se temea să nu fie împușcată de Nicolae Ceaușescu. Delia Budeanu a trăit momente cu adevărat tensionate.
23.04.2024 | 10:31
Celebra prezentatoare tv care se temea sa nu fie impuscata de Nicolae Ceausescu Povestea nestiuta a Deliei Budeanu
Celebra prezentatoare tv care se temea să nu fie împușcată de Nicolae Ceaușescu. Sursă foto: captură video / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O celebră prezentatoare tv dezvăluie că se temea să nu fie împușcată de Nicolae Ceaușescu. Delia Budeanu și-a deschis sufletul și a vorbit despre unele momente extrem de tensionate din viața.

Celebra prezentatoare tv care se temea să nu fie împușcată de Nicolae Ceaușescu

Delia Budeanu are 62 de ani și cu ani în urmă era una dintre cele mai apreciate prezentatoare tv de la Televiziunea Română. A prezentat știrile atât înainte cât și după Revoluție. Puțini știu însă teroarea prin care aceasta a trecut.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru Adevărul, Delia Budeanu a vorbit despre sentimentele pe care le avea pe când lucra în televiziune. Celebra prezentatoare tv se temea să nu fie împușcată de Nicolae Ceaușescu.

Ea povestește că aerul pe care îl respira în interiorul studioului era perfect controlat. De asemenea, trăia într-o frică generalizată. Avea momente în care îi treceau prin minte numeroase lucruri, însă a reușit să trăiască cu ele.

ADVERTISEMENT

„Nu am avut în mod particular acest sentiment pentru că el era general valabil. El era aerul pe care-l respiram. Noi respiram acel aer perfect controlat. Sistemul ne-a indus ideea că şi dacă respirăm puţin altfel, se va şti.

Puteţi înţelege ce e aceea frica generalizată, teama ca stare? Da, mie mi-a fost foarte frică de ei. Mi-a trecut prin minte că aș putea spune atunci ceva, dar m-am gândit că nu ajung nici la gard și voi fi împușcată”, a povestit Delia Budeanu, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Povestea neștiută a Deliei Budeanu

Cum era munca în televiziune pe vream comunismului și cum arăta o zi din viața sa? Prezentatoarea tv care se temea să nu fie împușcată de Nicolae Ceaușescu spune că atât ea cât și alți angajați erau doar niște pioni în interior.

De asemenea, numele nu erau prezentate, așa cum se face acum. Lucrurile funcționau diferit, iar informațiile transmise erau doar cele care se doreau la acea vreme. Drept urmare, aceasta nu va uita prea curând tot ceea ce a trăit.

ADVERTISEMENT

„În interior eram nişte pioni, în sistemul interior de funcţionare al celei mai importante maşini de propagandă, care era Televiziunea Română. Prezentatorii nu erau nişte identităţi distincte. Nici numele nu ni se punea pe ecran.

Oamenii nu erau importanţi. Oamenii din Televiziune sau din afara ei. Aşa cum funcţiona Televiziunea, aşa funcţiona ţara. În momentul când ieşeam pe poarta instituţiei întâlneam simpatie. Şi deveneam eu. O persoană cu o identitate, cu o biografie”, a mai adăugat ea.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă,...
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
O copilă de 8 ani din Botoşani, găsită moartă într-o lizieră de salcâmi....
O copilă de 8 ani din Botoşani, găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Maria plecase la o rudă şi nu s-a mai întors acasă
Imagini fabuloase cu apartamentul de peste 2.000 de metri pătraţi al lui Ion...
Imagini fabuloase cu apartamentul de peste 2.000 de metri pătraţi al lui Ion Ţiriac. Luxul de care are parte miliardarul român
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Cea mai scumpă mașină din Cluj. Proprietarul este o vedetă locală
Cea mai scumpă mașină din Cluj. Proprietarul este o vedetă locală
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să...
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să nu aibă putere, mă. Îi are pe toți la mână”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării